Kripto para haftaya genel bakış: FED kararı, bankaların çöküşü ve Bitcoin’deki artış…

Kripto para haftaya genel bakış: FED kararı, bankaların çöküşü ve Bitcoin’deki durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dün en iyi kripto paralar arasındaki ralliye öncülük etti. Geçen hafta sonuna benzer bir performans ile 28.000 $ seviyesini aştı. Dijital para piyasasını çevreleyen duyguda bir tersine dönüş oldu. CoinMarketCap’e göre , kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri son 24 saatte %1,16 düştü.

Altcoin’ler fiyat artışından  bir nebze de olsa faydalandı. Ancak bazi veriler, L1 belirteçlerinin ve Akıllı Sözleşme ile ilgili madeni paraların, Bitcoin’in son rallisinden sonra fiyatlarında bir artış yaşadığını gösteriyor. 

Bu hafta gözler Amerika’da olacak

ABD Merkez Bankası’nın başka bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentisiyle, hareketlerin daha çok sertleceği düşünülüyor. Diğer yandan SVB ve Signature iflaslarının özellikleri, mantığı daha da zorlayıcı hale getirdi.

Bankalar, mevcut Hazine tahvillerinin değerini düşüren ve bankalar para çekme işlemlerini karşılamak için bu su altı tahvillerini satmak zorunda kaldı. Bu da Fed’in faiz oranı artışlarına zarar verdi.

Kripto paralarda son durum

Tüm geleneksel tarafta sıkıntılar yaşansa da kripto paralarda görünüm iyimser kalmaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde görünüm yine pozitif olurken akşama doğru bir miktar gevşeme yaşandı. Ancak buna rağmen piyasanın Bitcoin önderliğinde ilerlediğini görebiliyoruz.

Banka ve dünya genelinde faizin sıkışması süreci değiştirdi. Özellikle de bankaların yaşadığı krizin etkileri varlık piyasasına yansıdı. Signature Bank’ın 40 şubesi resmi olarak yeniden açılacak ve 20 Mart’ta Flagstar Bank olarak faaliyet gösterecek. 

Çöküşünden sadece bir hafta sonra, Signature Bank’ın mevduatları ve kredileri New York Community Bancorp’un bir yan kuruluşu olan Flagstar Bank’a satılacak. Ancak kriptoyla ilgili mevduatlar anlaşmanın bir parçası olmayacak.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin