Kripto para haberleri: Piyasada gün nasıl geçti?

Kripto para haberleri: Piyasada gün nasıl geçti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, yeni haftaya çok agresif başladı. 1 hafta boyunca yayılan FUD haberlerinden sonra Amerika’da tarihin ikinci en büyük krizi görüldü. Bankacılık adına yaşanan bu krizden faydalanan Bitcoin ve türevleri büyük çıkış yakaladı.

Kripto para haberlerinin yoğunluğunda balinalar ise farklı bir pozisyon aldı. Kripto balinaları devasa varlık çantalarıyla harekete geçmiş gibi görünüyor. Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığı pazartesi günü ABD bankacılık hisselerinde bir bozguna yol açtı. 

ABD Başkanı Joe Biden, son konuşmasıyla ABD bankacılık sistemine güven aşılamaya çalışırken bile banka hisseleri düştü. Bu, ABD düzenleyicilerinin bir dizi acil durum önlemiyle devreye girmesine rağmen gerçekleşti. Bu kripto para haber piyasasında da büyük yankı uyandırdı.

Kripto para haberleri, Amerika’daki krizin tamamını gösterdi

Hem Signature Bank hem de Silicon Valley Bank, kripto ekosistemiyle yakından ilgilenen risk sermayesi şirketlerinin çoğu için tercih edilen bankacılık ortaklarıydı. Aslında USDC ihraççısı Circle, Silicon Valley Bank’ın çöküşünden oldukça etkilendi. Çünkü stablecoin 1 ABD dolarına düşürdü.

Başkan Biden’ın konuşması ve düzenleyicilerin hafta sonu aldığı hızlı önlemler, gelecekteki banka hücumlarını durdurma çabası olarak ortaya çıkıyor. Pazar günü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki finans otoriteleri, Silikon Vadisi ve Signature Bank müşterilerinin yaptığı tüm mevduatların iade edileceğini garanti etti. 

CoinShares, borsada işlem gören ürünler, yatırım fonları ve Bitcoin, Ethereum ve altcoinler gibi kripto varlıklarını izleyen tezgah üstü (OTC) güvenlere giren ve çıkan para akışını izler.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin