featured

Kripto Para Haber / Haftanın Haberleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftanın Özeti, 13/20 Ağustos 2017

Bitcoin Cash Piyasalardan Destek Görmeye Devam Ediyor

Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto parayı destekleyen dijital cüzdan hizmet sağlayıcısı BitGo, Bitcoin Cash’i tamamen destekleyeceğini duyurdu. 1 ağustos sürecinde zoru başaran Bitcoin cash, birçok borsada 300 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve toplam piyasa hacmi 5 milyar dolara yaklaşmış durumda.Bitcoin Cash’e bölünme sürecinde bazı borsalar çekimser yaklaşmış olsa da, birçok borsadan destek görmüş ve kullanıcılarına cüzdanlarında var olan Bitcoin adedince Bitcoin Cash sağlamışlardı.

Çin’in Neo Coin’i Ethereum’a Rakip Geliyor

Dünyada kripto para sektörünün her geçen gün gelişmesiyle birlikte, beraberinde arkalarındaki blockchain teknolojileri de gelişiyor. Ethereum, belkide bu noktada ilk öncülüğü yapan dijital paralardan birtanesi iken, Neo, Ethereum’a rakip olacak niteliklerle pazardaki yerini almaya devam ediyor.

Ethereum, Bitcoin’in Blockchain’i üzerine daha geliştirilmiş bir şifreleme sistemi ile, akıllı sözleşmeler uygulama yeteneğini ekledi.

Poloniex, Bitcoin Cash’i Aktifleştirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Poloniex,  alım-satım (exchange) hizmeti verdiği dijital paralar arasına Bitcoin Cash’i de ekledi.

Firma, Bitcoin Cash ile ilgili ilk yaptığı duyuruda, erken karar vermeyeceklerini, süreci gözlemleyip en doğru kararı vermek istediklerini belirtmiş, sonrasında ise Bitcon Cash alım satımlarını açmasalar da Poloniex hesaplarında Bitcoin olan kullanıcılara, değerince Bitcoin Cash yüklemesi yapacaklarını duyurmuştu.

Twitter & Square Ceo’su Jack Dorsey, Bitcoin ve Blockchain Hakkında Konuştu

Bu hafta başlarında, Mountain View adlı California’daki Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde düzenlenen bir röportajda Dorsey, bankacılığın geleceği, kripto para birimleri ve blockchain hakkında bir röportaj verdi.

Blockchain (blok zincir) hakkında çok şey duyuyor, okuyor ancak halen onu nasıl tanımlandıracağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin yalnız değilsiniz. Twitter ve Square Ceo’su Jack Dorsey Blockcchan’i ”bir sonraki büyük kilit açma” olarak tanımlıyor.

Bitcoin’in Pazar Değeri PayPal’ı Geride Bıraktı

2009 yılında ilk üretilmeye başlandığında değeri yalnızca birkaç cent olan Bitcoin, bu gün ulaştığı piyasa hacmiyle, dünyanın en büyük online ödeme yöntemlerinden biri olan PayPal’ı geride bıraktı.

California merkezli PayPal dünya üzerinde 210milyon kullanıcıya hizmet veren bir çevrimiçi ödeme sistemi hizmeti sunuyor. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki yasal düzenlemeler sonucu firma, Türkiyeden çekilme kararını yayınlamasının ardından hizmetlerini…

Mısır’ın İlk Bitcoin Borsası Açılıyor

Kripto Para sektöründe bir startup (başlangıç aşamasındaki proje) olan Bitcoin Egypt, Mısırın ilk Bitcoin alım-satım borsası olarak bu ay faaliyete başlıyor. Bitcoin Egypt Ceo’su Rami Khalil, News.Bitcoin.com’a verdiği röportajda konunun detaylarını açıkladı.

Mısırda Bitcoin alım satımı başlıyor

Yatırımcılar Kripto Paralara Yönleniyor

Bitcoin’in küresel piyasalardaki rolü, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimin artmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Ekonomik belirsizlik ve küresel piyasaların istikrarsızlığı, yatırımcıların Bitcoin’e yönelmelerine neden oluyor.

Uzmanlara göre; ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim, orta vadeli ekonomik belirsizliklere yol açtığından daha şimdiden 5 milyar doları aşkın hisse senedinin satışına neden oldu. Bu nedenle her geçen gün yatırımcılar Bitcoin’e daha güvenli bir yatırım aracı…

Google, Bitcoin, Blockchain, Ethereum

Her geçen gün değeri şaşırtıcı bir şekilde artan Bitcoin, beraberinde gelişen kripto para sektörü, günlük hayatımıza hızla girmeye başlayan Blockchain teknolojileri… Sektörde tüm bu gelişmeler, beraberinde meraklılarının, araştırmacılarının, yatırımcılarının ve oyuncularının sayısının da hızla artmasını sağlıyor. Kripto para sektörü (crypto currency) yakın geleceğin devleşen bir metası olarak belkide yeni bir çağ başlatıyor.

AMD Kripto Para Madencileri İçin Yeni Bir Yazılım Geliştirdi

Kripto para sektöründe kazanç elde etmenin birkaç yolu var; alım-satım (trade), ileriye dönük yatırım, arbitraj, madencilik (mining) v.b. Her biri ayrı ayrı bilgi birikim, tecrübe ve araştırma isteyen yöntemler olsa da, sektör meraklılarının en çok hayallerini süsleyeni madencilik diyebiliriz.

Kripto para madenciliği, ilgili dijital paranın açık kaynak kodlu (Blockchain) Blok zincirini kullanarak, yeteri donanıma sahip bilgisayarla ev ortamında dahi yapılabiliyor.



İlk 8 MB Bitcoin Cash Bloğu Az Önce Kazıldı

Bitcoin Cash, 1 ağustos 2017’de Bitcoin Core’un Segwit uygulamasına protesto olarak başlatıldı. Bitcoin’in yalnızca bir meta olduğunu, Bitcoin Cash’in ise elektronik nakit para olduğu iddiasıyla blok boyutunu 1 MB’dan 8 MB’a yükseltmeyi seçti; bu da bitcoin blockchain’inin bölünmesi, ya da başka bir bakış açısıyla iki ayrı blockchain oluşmasına neden oldu.

Blockchain Ve Bitstamp Müşterileri Artık Ethereum İşlemleri Yapabilecek

 

Bu gün itibarıyla, İngiltere merkezli dijital cüzdan şirketi Blockchain ve Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp , platformlarına ilk defa ethereum ekledi.

Blockchain , müşterilerinin mevduatlarını hızlı ve kolay bir şekilde yönetmek ve işlem yapabilmeleri için bitkoin (BTC) ve ethereum (ETH) arasında değişim yapılabileceğini duyurdu.

Avustralya, Bitcoin’i Yasallaştırmaya Yöneliyor

Farklı siyasi partilerden Avustralyalı senatörler Avustralya merkez bankasını Bitcoin’i yasallaştırmayı düşünmeye çağırdı. Sydney Morning Herald haberine göre, Senatör Sam Dastyari ve Senatör Jane Hume merkez bankasına ortak bir duyuru yaptılar; “Bitcoin’i resmi bir para birimi birimi olarak benimseyin veya Kripto para sektörünün 145 milyar dolarlık pazarından, Avustralyanın gelecekteki rekabet gücünü riske atın.”

Dave Chapman: ”Balon Değil, Bitcoin 10bin$’a Gidiyor”

Bitcoin’in son artışının bir balon mu yoksa bir kırılma noktası mı olduğunu kimse bilmiyor. Ancak, Octogon Stratejisi Genel Müdürü Dave Chapman’a göre,  Bitcoin’in büyümeye başladığına inanan ve bundan dolayı kripto para sektörüne doğru yönelen yeni yatırımcıların olduğunu görüyor.

Özellikle dijital paralar üzerine uzamlaşan Chapman’ın şirketi Octogon Strateji, Bitcoindeki artışla birlikte, sektöre yatırım yapmaya başlayan kusumsal hesapların arttığını belirtiyor.

Bitcoin Cash’in Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştığı Dönemde, Bitcoin Fiyatı 3,966$’ Düştü

Bitcoin fiyatı bu gün Bitfinex’te 3.966 dolara gördü. CoinMarketCap ortalamasında Bitcoin değeri 4.032 $ ‘dı, ancak 4.000 $ eşiğinin altına düşerse şaşırtıcı olmazdı. Bitcoin Cash’in piyasa değeri yaklaşık 14 milyar dolara yükselirken, Bitcoin’in payı 67.3 milyar dolara indi.

 

 

Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin’i (BTC) Geride Bıraktı

1 ağustos tartışmalarıyla tanıştığımız kripto para sektörünün yeni dijital para birimi Bitcoin Cash, 24 Saatlik işlem hacmine göre Bitcoin’i geçti.

4 ağustos ile 17 ağustos arası sürecinde ortalama 300 dolar kurundan işlem gören Bitcoin Cash, 17 ağustos itibarıyla yükselişe geçti ve $ ile tüm zamanların en iyi kuru rekoruna ulaştı. Son 24 saatlik işlem hacminde ise, 4,36 milyar dolarlık işlem hacmiyle, 3,37 milyar dolar işlem hacmine sahip Bitcoin’i geride bıraktı.

Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi Üyesi Ülkeler, Blockchain Teknolojisinde Yarışa Girdiler

Dünyanın en çok petrol üretilen bölgelerinde bulunan bir çok ülke, faaliyetlerinde Blockchain teknolojisini benimsemeye başladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) önderliğinde, Körfez Arap ülkeleri iş birliği konseyi (KİK) ülkeleri de Blockchain teknolojileri alanında yarışa girdiler.

BAE projeleri arasında akıllı Dubai şehri, 2020’ye kadar tüm devlet kurumlarında Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçlayan “Dubai Blockchain Stratejisi” dir.

Ethereum, Eylül Ayında Olması Beklenen ”Metropolis” Güncellemesini Duyurdu

Bitcoin ve Bitcoin-Cash tartışmalarının azalmasıyla Ethereum’da hızını almaya başladı. Şimdi Ethereum geliştiricileri, bir sonraki büyük güncelleme “Metropolis “‘in eylül 2017 sonlarında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bitcoin gibi bu bir HardFork (çatallanma-bölünme) vasıtasıyla gerçekleşecek.

Metropolis, Ethereum için yeni özellikler getireceğinden, Ethereum topluluğu yılın başından beri bu hard fork’u bekliyor.




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin