bitcoin fiyatı
Fed faiz kararının Bitcoin fiyatı üzerinde nasıl bir etkisi olur?

Kripto para fiyatları için son tehdit: FED’in faiz kararı kripto paraları nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Compound CEO’su olan finansal analist Robert Leshner, yakın zamanda verdiği bir röportajda ABD’nin merkez bankası olan Federal Rezerv Sistemi (FED)’in alacağı faiz kararının kripto para birimlerini vurabileceğini söylüyor. Ayrıca kripto para fiyatları için son tehditin FED olduğunu vurguluyor.

Finansal analist, kripto para piyasasında önemli bir sorun görüyor

Leshner kripto para piyasasında önemli bir sorun görüyor. Finansal analist kripto paraların ABD ekonomisindeki düşük faiz oranlarıyla şu ana kadar hayatta kalabildiklerini, bu nedenle faiz oranlarındaki bir değişikliğin kripto para piyasasını zorlayacağı hatta çöküşüne bile neden olabileceğini savunuyor.

Stablecoin’ler ABD dolarına 1’e 1 endekslenir. Leshner’ın görüşüne göre, stablecoin’ler şu anda sıcak bir kalem. Çünkü kolay bir şekilde oluşturulmaları ve yatırımcıların bunları satın almaya istekli olduklarını kriptolar. Ancak Leshner, stablecoin’lerin aynı zamanda onları düzenleyenler için çok önemli olduğunu belirtiyor. Alıcılar temel olarak onlara sıfır faizle borç veriyor ve çoğu zaman işlem ücretini öderler. Leshner stablecoin’lerin piyasaya sürülmeye devam edeceğini ve birçok şirketin yüksek kâr nedeniyle stablecoin çıkarmaya başlayacağını belirtiyor.

Kripto para fiyatları için son tehdit olan FED’in faizleri arttırması an meselesi!

CME Group son yayınlanan verilerine göre, FED’in 8 Kasım’daki toplantıda faiz oranlarını 200-225 baz puan arttırma olasılığı çok yüksek. Leshner ise bu faiz artışı gerçekleşirse kripto paraların zor bir zaman geçireceğini belirtiyor. Leshner konuya yönelik şunları söylüyor:

Kripto paraların daha önce tecrübe etmediği bir süreç yaşayacağız. Faizlerin artması sonrası kripto para fiyatları, pek çok varlık fiyatında olacağı gibi düşüş tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Compound, şu anda 4 kripto parayı destekliyor ve kullanıcıların platformda listelenecek olan stablecoin’i belirlemesi için bir anket düzenliyor.

Fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin