Kripto para eğitimi

Büyük Belarus Üniversitesi, Kripto Para Diploma Kursunu Başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Beyaz Rusya’daki kripto para birimleri ve ilk madeni para tekliflerinin (ICO) yasalaştırılmasının ardından, büyük bir Belarus Teknik Üniversitesi, kripto para birimlerini, türevlerini ve ICO’larını kapsayan bir diploma kursu teklif ediyor. Bu yeni kripto para eğitimi ve endüstrisi hakkında bir an önce bilgi edinmek isteyen insanlardan bir çok soru geldi.

BNTU’da Diploma Kursu

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, kripto para birimleri, ICO’lar ve akıllı sözleşmeleri onayladı. Geçen hafta bildirdiğimiz üzere, önümüzdeki beş yıl boyunca kriptolara dayalı geliri de vergiden  muaf tutan “Dijital Ekonominin Geliştirilmesi Üzerine” kararı imzaladı.

Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi (BNTU) Lukashenko’nun açıklaması sonrasında kripto paralar alanında bir diploma kursu açtığını açıkladı. 1920’de kurulan BNTU, Belarus’taki önemli bir teknik üniversitedir. Mezunlar arasında iki eski Beyaz Rusya başbakanı Vyacheslav Kebich ve Gennady Novitsky yer alıyor.

Kripto para eğitimiÜniversitenin web sitesine göre, dersler “kripto para birimleri ile işlemler”, “kriptocurrency hediye işlemleri”, “blok zincir teknolojisinin kullanımı” ve “halka arzın bir alternatifi olan ICO” konularını kapsıyor.

Gelecek yılın 12 Mart’ında başlayan bu 1 yıllık ve 8 aylık program, “yüksek öğrenim gören ve yüksek öğrenim kurumlarının üst düzey öğrencileri” ne sunuluyor .

Kripto Para Eğitimi Derslerinde Çok İlgi Var

Facebook sayfasında, üniversitenin duyurusuna yanıt olarak 100’den fazla yorum gönderildi. Kullanıcılar, konuyla ilgili hızlı bilgi edinmek için daha kısa dersler hakkında da bilgi aldı. Bir kullanıcı “kripto para birimleri ve dünyadaki değişiklikler hızını hesaba katarak … 1 yıl ve 8 ayda dikkate alarak, gerçekten çok geç olacak … programı bir ya da iki ay içinde tamamlamak gerekir” dedi.

Kripto para eğitimiEnstitü, kursun sadece kripto para birimleri değil, aynı zamanda hisse senedi ve tahvil gibi çeşitli borsa araçlarının yanı sıra yatırımları çekme yöntemlerinden oluştuğunu açıkladı. Buna ek olarak, başarılı mezunlara “yüksek öğrenim düzeyinde yeniden eğitim konusunda” bir devlet diploması verilecek fakat dersler kısaltılırsa verilemeyecek.

Bununla birlikte, Facebook’daki birçok kullanıcı, bir diploma almak için hızlı bilgi tercih ettiklerini ısrar ediyor. Mobipay Belarus’ta proje yöneticisi olan BNTU mezunları, “Unutma ki kimse uzun süre diplomaya ihtiyaç duymaz, bilgi daha da önemlidir. O halde bu diploma ile ne yapayım ve kime göstereceğim? ” gibi yorumlar eklediler.

Diğer kullanıcılar dersin maliyeti, öğretmenin kimliği, mülakat süreci ve başvuru koşulları hakkında bilgi almakla ilgileniyorlar. Fiyatla ilgili olarak üniversite şunları yazdı:

Eğitim masrafı, NBRB [Beyaz Rusya Cumhuriyet Merkez Bankası] oranında 966 ABD dolarıdır.

Bununla birlikte, bir BNTU mezunu öğrencisi “bir yıl eğitim için 1.000 $ ‘ın ücretin çok, çok, çok yüksek olduğunu” söyledi. Buna ek olarak, bunun gibi kripto para birimleri hakkında bilgi almak isteyenler için İngilizce ücretsiz çevrimiçi kurslar var Coursera , Udemy ve Khan Academy, . Lefkoşa Üniversitesi de akademiysen olan Andreas Antonopoulos  kripto para birimleri üzerinde ücretsiz bir tanıtım kursu sunmaktadır.

BITCOIN NEWS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin