featured

Kripto para düzenlemeleri artarken yeniliklere hazırlıklı yakalanmak için yapılması gereken 3 şey nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni nesil yatırımcıların tercihi olan kripto para piyasasına ilgi gün geçtikçe artıyor. En son Türkiye’den de gelen son haberlerle birlikte, kripto para piyasasına hükümetler tarafından düzenlemeler getiriliyor.

Kasım ayında toplamda 3 trilyon dolarlık hacmi aşan piyasa rekorlarla dolu bir yıl geçirdi. Piyasa lideri ve öncü coin olan Bitcoin ile en gözde altocin olan Ethereum gibi en iyi kripto para birimleri de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

kripto para düzenleme

Yatırımcıların piyasayı benimsemesi, milletvekillerinin kripto para birimi düzenlemelerine daha fazla odaklanmasına yol açtı. Yıl boyunca yatırımcı korumaları, vergiler ve daha da fazlalarıyla bu konuyu etraflıca tartıştılar. Bu nedenle, daha fazla düzenleme gelmesi muhtemeldir.

Geçen yıl çok sayıda kripto para birimi veya diğer dijital varlık ticareti yapanlar arasında yer aldıysanız, önümüzdeki vergi sezonuna nasıl hazırlanacağınızdan başlayarak, şimdi yapmanız gereken üç şey var.

1.Organize olun

Şu anda Amerika’da halihazırda var olan düzenlemelerden örnekler verebiliriz.

Kripto para yatırımcıları; Bitcoin, Ether, Dogecoin ve diğer kripto para birimlerini içeren vergi işlemlerini 2021 vergi beyannamelerinde federal hükümete bildirmelidir.

Eğer bu kişi sizseniz, kârınızı veya zararınızı hesaplayarak başlayın. Birden fazla cüzdanınız varsa ve farklı borsalar kullanıyorsanız zor olsa da, her şeyi nasıl halledeceğinize karar vermek size kalmış. Amerika’daki düzenlemelere göre İç Gelir Servisi (IRS), web sitesinde belirtildiği gibi yatırımcıların “vergi beyannamelerinde alınan pozisyonları oluşturmaya yeterlidir” kayıtlarını tutmasını şart koşuyor.

Dolayısıyla iyi kayıt tutmaya öncelik vermek çok önemlidir. Kişisel faktörlerinize bağlı olmasına rağmen, kripto para birimlerinde en az üç yıllık işlem geçmişinizin kaydını tutmak en iyisi olacaktır. Bunlar aynı zamanda, kripto para portföy takipçisi ve vergi hesaplayıcısı CoinTracker’dan sertifikalı serbest muhasebeci ve vergi stratejisi başkanı olan Shehan Chandrasekera’nın da verdiği tavsiyeler.

2.İzlemeye başlayın

İleriye dönük olarak işlemleri izleyen, kazanç ve kayıpları hesaplayan ve belgeleri saklayan saygın bir kripto para birimi ve portföy yönetimi yazılımı aracı kullanmak isteyebilirsiniz.

Chandrasekera daha önce CNBC Make It’e verdiği bir demeçte, bu yöntemin yatırımcılar için “vergi profillerini doğru bir şekilde oluşturmalarının ve IRS’ye gerçek vergi yükümlülüklerini kanıtlamalarının” bir yolu olduğunu belirtmişti.

Ek olarak, raporlama sürecinde size rehberlik edebilecek ve özellikle daha fazla kripto para birimi düzenlemesi olasılığının artmasıyla gelecek için plan yapmanıza yardımcı olabilecek bir platform ile çalışmak faydalı olabilir.

3.Yaklaşan düzenlemelerden haberdar olun

Geçen yıl boyunca, kripto para birimi düzenlemelerine dünya çapında oldukça fazla odaklanıldı. Şimdi ise Türk yatırımcılar devletten gelecek düzenlemeleri bekliyorlar. Neyin ilan edileceğini tahmin etmek imkansız olsa da, milletvekilleri tarafından neyin tartışıldığının farkında olmak güzel.

Build Back Better Act’ta, politikacılar 2022’de emtialar, para birimleri ve dijital varlıklar için “yıkama satışı” kuralları getirmeyi teklif ediyor. Eğer bu yasa geçerse, kripto para yatırımcılarının zararına satış yaptıktan sonra aynı varlığı hemen geri almalarını engelleyecektir.

Gelebilecek düzenlemeler için önceden takipte olmak ve bir nebze olsa hazırlıklı yakalanabilmek yatırımcılar için en iyisi olacaktır.

Sonuç olarak kripto para piyasası yeni nesil yatırımcıların tercih ettiği bir platform. Dolayısıyla devletlerden gelecek düzenlemeler de kaçınılmaz olacaktır. Önemli olan kısım ise bu düzenlemelere doğru bir şekilde adapte olmak ve yapılabilecek bir hazırlık varsa onları önceden yapmak olacaktır.

cnbc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin