Kripto para duygu endeksi neler anlatıyor? Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?
Kripto para duygu endeksi neler anlatıyor? Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?

Kripto para duygu endeksi neler anlatıyor? Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020’nin son ayına girdik ve ilk haftada kripto para piyasa duyarlılığında bir değişiklik görülmedi. Piyasa değerine göre ilk 9 kripto para için hareketli 7 günlük ortalama duyarlılık skoru (sentscore), geçen hafta kaydedilen 5,98’den bu pazartesi günü 5,94’e düştü ve pozitif bölgeye açılan kapının hemen önündeki seyrini sürdürdü. Söz konusu veriler kripto piyasası duyarlılık analizi hizmeti Omenics tarafından sağlandı.

Bitcoin Cash kripto para duygu endeksinde yine yer bulamadı

Üst üste üçüncü hafta için ilk 10 kripto para listesi, iki hafta önce başka bir hard fork gören ve sentscore’u halen 0 olan Bitcoin Cash’i (BCH) içermiyor.

Kripto paraların çoğunun son yedi günde düştüğünü de görüyoruz. Yeşil olanlar sırasıyla Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Bitcoin (BTC). Geçen haftanın kaybedenlerinden biri olan Litecoin, puanında %3,3’lük bir artış görerek haftanın galibi oldu.

Bitcoin lider, Stellar en çok düşen coin

Bununla birlikte son üçünün tümü, Bitcoin’in 7,4 puanının liderliğinde pozitif bölgede. Üçüne, XRP’nin geçen haftaki 6,2’lik skorundan bir düşüşü temsil eden 6,1 katılıyor. Ve Litecoin iki haftadır pozitif bölgede olmasa da Stellar (XLM) ile birlikte oldukça yakın.

Kırmızı kripto paralar arasında yer alan Stellar, puanı en çok düşen kripto para oldu: %6,2. İkinci sıradaki Chainlink (LINK) %4,5 düştü. Buna karşılık Tether (USDT) en az düşen kripto para: %0,1.

Sentscore ölçeğindeki skorlar şöyle yorumlanabilir:

  • 0 – 2.5: Çok negatif
  • 2 – 3,9: Biraz negatif bölge
  • 4 – 5,9: Nötr bölge
  • 6 – 7.49: Biraz pozitif bölge
  • 7,5 – 10: Çok pozitif

Geçen haftadan farklı olarak Omenics, bu pazartesi günü bireysel puanların çoğunun düştüğünü gösteriyor. Ayrıca bu dokuz kripto para için birleşik sentscore, geçen pazartesi günü kaydedilen 5,58’e kıyasla 5,7’ye düştü. İlk üç kripto para BTC, ETH ve XRP hâlâ yeşil. Kırmızı kripto paralar arasında, Binance Coin (BNB) %8,3 düşüş gördü. 

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin