kripto para düşüşü
Son kripto para düşüşü: Binance CEO’su medyayı suçlarken analistler düşüşü teknik açıdan değerlendiriyor

Bitcoin fiyat düşüşü: Binance CEO’su medyayı suçlarken analistler düşüşü teknik açıdan değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yaşanan sıcak gelişmelerde Çin’in kripto para borsalarının faaliyetlerini durdurmak adına daha sıkı önlemler alacağı haberleri gündemdeydi.

Kripto medya kuruluşu The Block, Çin’deki Binance ofisinin de basıldığını bildirdi. Ancak Binance yetkilileri, Çin’de bir ofisleri olduğunu reddetti.

Öyle gözüküyor ki Bitcoin’de yaşanan son düşüşü bu haberler tetikledi.  Binance CEO’su Changpeng Zhao, sahte haberi yaydığını söylediği medyaya şu sözlerle seslendi:

Eğer kendilerinin böyle bilinmelerini istiyorlarsa öyle olsun. Yaptıkları sahte haberler için şimdiye kadar özür de dilemediler. Bu sorumsuz gazeteciliktir.

Medya kuruluşundan Frank Chapprano, CZ’in açık bir şekilde özür beklediği mesajına ise şöyle karşılık verdi:

Kısaca, CZ’nin inkâr etmesine rağmen son olarak kapatılan Binance’in Şangay’daki eski ofisleri hakkında 1.400 kelimelik bir yayınlıyorum. Bu içerik, kültür, konumlar ve üzerinde çalışılan projelerle ilgili ayrıntılı, bildirilmemiş, özel bilgiler içerecek.

İddialardaki tutarsızlıklar

Binance, “varolmayan“ polis baskınının sahte manşetlerle haber yapıldığını savunuyor.  Diğer taraftan, medya kuruluşu, CZ’nin Çin’de“ ofis yok ”iddialarındaki tutarsızlıkları ise netleştirmek istiyor.

Binance, ilk olarak Çin’de kuruldu. Bununla birlikte, Çin’de kripto para borsalarının yasaklanmasından sonra, merkezini Malta’ya taşıdı. Halen Tayvan, Singapur ve Japonya’da da ofis dışı faaliyetleri bulunuyor. Bu da Binance’in eski ofisinin var olduğuna dair güçlü bir olasılık olarak görülüyor.

Ancak, Çin’den çeşitli kaynaklar da haberi sahte olduğu iddia etti. Box Mining olarak bilinen Tai Zen, sosyal medya şu bilgiyi paylaştı:

Baskın, Çinli müşterilere hizmet veren ve sahtecilikle ilgili Çin borsalarına yapıldı. Binance ve Bithumb, bunlara dâhil değildi.

Önde gelen bir kripto analistlerinden Dovey Wan ayrıca Çin Sosyal Medya’daki kripto gruplarından da haberlerin sahte olduğunu doğruladı.

Zhao, halen bu çıkan haberlere  öfkeli ve itibarlarına ve Bitcoin değerine zarar veren bu haberler için özür bekliyor.

Kripto paralar için Çin tehdidi gerçek mi?

Bununla birlikte, piyasa oyuncuları bu durumdan en çok zarar gören kesim oldu. BitMEX ve diğer borsalardaki tasfiye raporları, boğalar için ciddi bir kayıp olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak Çin, kripto para borsalarına odaklanmış görünüyor. Wan, ayrıca yeni PBOC güncellemesine de dikkat çekiyor:

Şangay siyasi otoriteleri “Yurtdışına kayıtlı olan kripto paralarla ilgili ticaret derhal tespit edilip faaliyetleri sonlandırılacak.

Ayrıca, Çin kripto topluluğunun haftanın başından beri bu tür düzenleme haberini beklediğini belirtti. Piyasada bir korku yaratmasına rağmen, bu kırılma sonunda kötü oyuncu endüstrisini temizleyerek büyük borsaların bundan etkilenmeyeceği görüşü hâkimdi.

Satış baskısı Çin’den kaynaklanıyor olabilir. Bununla birlikte, türev piyasası bu tür sürprizler için sonsuz seçeneklere sahip. Bu durum kısa vadede piyasada likidite düşüklüğüne neden olabilir. Ancak, uzun vadeli eğilimler ise etkilenmeyebilir. Willy Woo’ya göre, uzun vadeli eğilimler sadece zincir üstü yatırımcı faaliyetlerine ve adaptasyon ile ilgili.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin