Coinmarketcap hacklendi
Coinmarketcap hacklendi

Kripto para dünyasının baş ucu sitesi CoinMarketCap hacklendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri için fiyat takip hizmeti veren CoinMarketCap hack saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda 3,1 milyon kullanıcının e-posta adresinin sızdırıldığı öğrenildi. Sızıntı haberi ilk olarak “Have I Been Pwned” isimli web sitesi tarafından paylaşıldı.

Sızıntının detayları

“Have I Been Pwned” haberine göre, CoinMarketCap’in veritabanı 12 Ekim 2021’de ihlal edildi. Web sitesi, sızıntı e-posta adreslerinin çalınmasına neden olsa da şifrelerin tehlikeye atılmadığını veya çalınmadığını açıkladı.

Saldırıyla ilgili haberler ilk olarak birkaç bilgisayar korsanlığı forumunda saldırıya uğramış e-posta adreslerinin çevrim içi olarak alınıp satıldığı tespit edildiğinde ortaya çıktı. Have I Been Pwned, çevrim içi olarak hack’leri ve güvenliği ihlal edilmiş hesapları izleyen bir web sitesi olarak faaliyet gösteriyor.

CoinMarketCap sızıntıyı kabul etti

CoinMarketCap, “kullanıcı hesaplarının bir listesi olduğu iddia edilen çevrim içi birkaç veri grubunun ortaya çıktığını” kabul etti ve bunların aboneleriyle ilişkili olduğunu bulduğunu söyledi.

“CoinMarketCap, kullanıcı hesaplarının bir listesi gibi görünen çevrim içi veri yığınlarının ortaya çıktığını fark etti. Gördüğümüz veri listeleri yalnızca e-posta adresleri olsa da, abone tabanımızla bir korelasyon bulduk.”

Ancak CoinMarketCap, sunucularından herhangi bir veri sızıntısı tespit etmediğini belirterek sızıntının kaynağını tam olarak belirleyemedi ve gelecekte güncellemeler sağlayacağını garanti etti.

“Kendi sunucularımızdan veri sızıntısı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulamadık – bu sorunu aktif olarak araştırıyoruz ve yeni bilgiler edinir edinmez abonelerimizi güncelleyeceğiz.”

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin