Kripto para piyasasındaki çöküşe SEC hamlesi gelebilir
Kripto para piyasasındaki çöküşe SEC hamlesi gelebilir

Kripto para piyasasındaki çöküşe SEC hamlesi gelebilir! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsası platformu Coinbase Global (COIN), ABD Menkul Kıymetler ve Borsası’na 10-Q başvurusunda bulundu ve piyasada dalgalar yarattı. Belgede, iflas durumunda müşterilerinin adeta sahipsiz kalabileceğine dair ifadeler yer alıyor.

Coinbase iflas ederse kripto paralara el mi koyacak?

“Gözletimde tutulan kripto varlıkları bir iflas mülkünün malı olarak kabul edilebileceğinden, bir iflas durumunda müşterilerimiz adına emanette tuttuğumuz kripto varlıkları iflas davasına konu olabilir ve müşteriler de iflas davasına konu olabilir.”

Şirket iflas ederse tüm kripto paralara el koyabileceği iddiası Wall Street’te de karşılık buldu. Coinbase’in hayal kırıklığı yaratan ilk çeyrek sonuçlarıyla birlikte, Çarşamba günü COIN hisseleri %22 daha düştü.

Bu arada, 32.000 $’dan destek alanına geri dönmeye çalışan Bitcoin fiyatı da aşağı yönlü seyrini sürdürüyor.

Bitcoin fiyatları son altı ayda %50’den fazla düştü.

SEC’den hamle gelebilir

Kripto piyasasındaki gerileme sürerken SEC’deki düzenleyiciler, borsalardaki bazı vidaları sıkma fırsatını değerlendiriyor.

Bu haftanın başlarında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, kripto borsalarının yatırımcıları korumak için gereken önlemleri almadığından endişe duyduğunu söyledi.

Gensler, Bloomberg News’e verdiği röportajda Coinbase gibi borsaları kendi müşterilerine karşı bahis oynamakla suçladı. Bu da SEC’in her an bir hamle hazırlığında olabileceği şüphesini yarattı.

thestreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin