featured

Kripto para piyasasındaki ani çöküşlerle başa çıkma yöntemleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki ani çöküşlerle başa çıkma yöntemleri. Kripto para yatırımcıları, volatiliteye ve çift haneli iniş çıkışlara oldukça alışkın. Bununla birlikte, tek bir günde %20’lik çöküşler – geçen hafta şahit olduğumuz gibi – deneyimli kripto para yatırımcılarını bile sarsabilir.

Bu zor durumlarda yardımcı olabilecek birçok şey mevcut. Fakat, yaşanan bu krizlere dayanmak için gerekli olan tek özellik zihinsel dayanıklılıktır. Neyse ki, bu bunaltıcı koşullara dayanma yeteneği, herkesin bu yazıda verilecek üç ipucunu kullanarak bugün geliştirmeye başlayabileceği kritik bir beceridir.

Ani çöküşlerle başa çıkma yöntemleri

  1. Neyi düşünmeyeceğinize karar verin.

Ne düşünürsen o gerçek olur sözü oldukça yaygın bir sözdür. Kendi kendine yardım etmek isteyen birçok kişi olumlu düşünmenin ve proaktif iyimserliğin gücüne dönüştürür.

Hepsi iyi, ancak geçmişte sahip olduğunuz olumsuz düşünce kalıplarını belirlemek ve daha sonra bunlarla tekrar meşgul olmamayı seçmek eşit derecede önemlidir ve genellikle daha kolaydır.

Örneğin, en kötü sonucun ortaya çıkacağını düşünmeye yatkınsanız, bunun yerine bekle ve gör yaklaşımını seçin. Bir projeyi kurtarabilecek tek kişinin siz olduğunu düşünüyorsanız ve bu düşünce sizi aşırı strese sokuyorsa, başkalarına devretmeye karar verin. Bir ekip üyesinin sizi sabote etmeye çalıştığını düşünüyorsanız, kötü havayı temizlemek için bir konuşma yapın.

Düşünce hayatınızı siz belirlersiniz, bu nedenle zihinsel dayanıklılığınızı zayıflatabilecek tüm kripto yatırımlarınız sıfıra gidecekmiş gibi olumsuz düşüncelerden kaçınma konusunda bilinçli olun.

  1. Zihinsel dayanıklılık oluşturun

Zihinsel dayanıklılık, bir çıkmaza saplanıp kaldığınızda veya kripto para piyasasında tekrarlanan düşüşler yaşadığınızda azalabilir. Bu hareketsizliği kırmanın en iyi yolu, kendiniz için küçük bir kazanç elde etmek ve ardından kalanları da bunun üzerine inşa etmektir. Burada söz konusu her şey olabilir. Yeni bir müşteri aramak, fatura ödemek, öğle yemeği için bir meslektaşınızla buluşmak, e-posta gelen kutunuzu temizlemek vs. Sadece bir şeyler yapın, bunun yalnızca kripto para yatırımlarınıza bağlı olması gerekmez.

Ne yapmaya karar verdiğinizi yazın, ardından tamamlandığında kontrol edin. İvme oluşturmak ve sanal bir pozitiflik çarkı oluşturmak için süreci tekrarlayın. Yatırımınızın olduğu bir kripto para biriminin çöküşü sırasında kripto dışı faaliyetlere odaklanmak, bakış açınızı sıfırlamanıza yardımcı olabilir.

Bu yöntem, her şey dağılıyor gibi göründüğünde sizi zorluklardan çıkarabilecek bir dizi somut başarı inşa etmenin uygulanabilir bir yoludur. Kasıtlı olarak başarıyı bir alışkanlık haline getirmek, mevcut durumun ötesine odaklanmanızı, yeteneğinize güven duymanızı ve zihinsel dayanıklılık geliştirmenizi sağlayabilir.

  1. Rol modelinizi kanalize edin

Son olarak, zihinsel dayanıklılığı somutlaştırdığına inandığınız birini seçin. Kanserden kurtulan ilham verici bir akraba veya komşu, büyük tenis yıldızı Serena Williams, başına buyruk Tesla CEO’su Elon Musk veya Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson ya da her kimse.

Ardından, kendi rol modeliniz hakkında bilgi edinin. Böylece onları oluşturan düşünceyi, temel inançları, motivasyonları ve algıları anlayın. Mümkün olduğunca onların ruhlarına dair iç görü kazanmaya çalışın. Sonrasında ise her fırsatta bunu kendi yaşamınızda taklit edin. Başkalarının zorluklardan nasıl başarıyla geçtiğini anlamak, sizi benzer becerilerle donatabilir. Zihinsel dayanıklılık yolunda kendi yolunuzu hızlı bir şekilde izlemenize yardımcı olabilir.

Bu üç uygulanabilir adım, kripto yatırımcılarının ani çökmeler sırasında herkesin karşılaştığı bazı zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

Psikoloji bu süreçlerde neden sağlam tutulmalı?

Yaşam dengesi ve gerçekten daha önemli olan şeylere (örneğin sağlık, evlilik, aile, çocuklar vb.) uygun şekilde öncelik verilmesi, maddi kayıp karşısında zemin ve rahatlık sağlamaya yardımcı olabilir. Finans konusunda gel gitler yaşanabilir. Fakat bu denge tutturulamazsa hayatın diğer ögelerinde ciddi dengesizlikler yaşanabilir.

Umarız kripto para piyasasındaki ani çöküşlerle başa çıkma yöntemleri yazımıza hiç bir zaman ihtiyaç duymazsınız.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin