kripto para white paper
Kripto para almadan önce bilmeniz gereken 5 faktör

Kripto para almadan önce bilmeniz gereken 5 şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralara yatırım yapmadan önce kripto para projesine ait white paper’in hangi kısımlarını kontrol etmeniz gerekir?

Her ne kadar dolandırıcılık amaçlı projeler şüphe uyandırmamak konusunda daha iyi hale gelse de, güvenilir olmayan projeleri filtrelemek için white paper’in daha yakından bakmanız gereken bazı önemli bölümleri bulunuyor.

Kripto para projesinin teknolojisi

En önemli şey, projenin gerçek ve mevcut bir sorun için önerdiği (teknik) çözümdür. Yeni bir teknoloji olması ya da mevcut teknolojinin daha iyi bir uygulanacağının vaat edilmesi her zaman yeterli değildir. Çünkü proje, ilgilendiği soruna çözüm olması için tutarlı bilgiler içermelidir. Eğer white paper tutarlı bilgiler içermiyorsa projenin başarısız olması ya da hızlı bir para toplamak için tasarlanmış olma ihtimali yüksektir. Bu genellikle doğrulaması en zor olan konudur. Bunu anlamak için bir ipucu vermek gerekirse;  Projenin ne hakkında olduğunu gerçekten açıklamadan, sadece sizi şaşırtmak için kullanılan yaygın terimlere dikkat etmelisiniz.

Ekip, Danışmanlar ve Ortaklıklar

Projenin arkasındaki insanların doğrulaması kolay olmalı. Linkedin hesaplarını, çevrimiçi profilleri, şirket profillerini, bulduğunuz adresleri, danışmanları, ortaklıkları vb. kontrol edin. Açıkça projeye dâhil olup olmadıklarını sormaktan çekinmeyin. Hileli projelerden biri olan Fitrova, büyük ortaklıklar hakkında övgüde bulundu, ancak bu ortaklar kontrol edildiğinde CEO’yu bile tanımadıklarını söylediler. Ayrıca bir aldatmaca olan Declouds, bir bankayla yaptığı iddia edilen ortaklığını, kendisini o bankanın yönetim kurulu üyelerinin resmine çekerek kanıtlamak istedi. Ancak ICO’ya katılmaya niyetli bazı kişiler, bazı resimlerin Avustralya Okul Kurulu web sitesinden çalındığını tam zamanında tespit etti. Bu nedenle, projenin arkasındaki insanlar hakkında size verilen bilgileri her zaman iki kez kontrol edin ve resimlerinden bir arama yapmayı unutmayın.

Kripto para projesinin yol haritası

Teknik gelişim her zaman vaat edilenden daha uzun sürer, ancak yol haritası, hedef hakkında gerçekçi olup olmadıkları konusunda size bir fikir verir. Yol haritası, bir ana ağın birkaç ay içinde yayınlanacağını belirtirse, bu harika olurdu, ancak bu hızlı bir para kazanmaya çalıştıklarını da gösterebilir (ICO / STO / IEO’dan önce geliştirme yoluna başlamazsa).

Token tahsisi ve fiyatı

Bakılması gerekenler noktalardan biri ise tedavüle çıkacak token miktarıdır. Bu zor bir faktör, ancak proje hakkında gerçekçi olup olmadıkları veya çok para kazanmak istemeleri konusunda size bir fikir verebilir. Toplam token arzı ve fiyatlandırması çok yüksek bir piyasa değeri ile sonuçlanıyorsa, niyetlerinden şüphelenmelisiniz. Bakılması gereken diğer şeyler: Takım üyeleri için tokenler kilitlenecek mi? Satılmayan tokenleri yakacaklar mı? İstediklerinde ekstra tokenler çıkarabilirler mi? Normalde, yatırımcılar için en iyi token tahsisi, düşük token arzına sahip projelerdir. Bu nedenle ICO’ya katıldığınızda daha büyük bir dilim pasta alırsınız, ancak bu, diğer faktörlere de bağlıdır.

Diğer faktörler

Dikkat edilmesi gereken birçok şey var. Web sitelerinde ve sosyal medyada bulunan bilgileri de doğruladığınızdan emin olmalısınız. Gerçek görünüyor mu veya sadece boş kelimeler, sahte referanslar ve sosyal medya botları mı kullanıyorlar? Kripto para cüzdanları ilk görünümde kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olabilir. Ancak başka bir projeden çalınan resimler olmadığından emin olmanız gerekir. Ayrıca, SEC uyumlu olduklarını veya büyük borsalarda güvenli bir şekilde listelenmiş olduklarını belirtmek gibi şüpheli ifadeler kullanım kullanmadıklarına bakın. Veya ürünlerinin her hangi bir mağaza veya her bankada kullanılabilir olduğu belirten söylemlere de dikkat edin. Coini tutanların getiri elde edeceğini vaat eden Bitconnect gibi Ponzi şemalarına dikkat edin. Bazen de önceden yatırım yapmış olan büyük balinalarla projelerini şişirirler. İştirak eden adresleri her zaman kontrol edin ve bu büyük balinaları takip etmeye çalışın. Ekibin sahte şekilde yatırımcı kazanmaya çalışmadıklarından emin olun.

Sonuç

Sonunda, white paper’i okuduktan sonra projenin amacı aklınıza yatması lazım. Bir aldatmaca olduğu ortaya çıkan birçok projenin ilk bakışta okunaklı bir white paper’i olur. Ancak belgede verdikleri sözlere, onu nasıl inşa edeceklerine ve başarılı olmayı planladıklarına daha yakından baktıktan sonra, yatırımcıların açıklarını tespit etmek mümkün hale gelebilir. Elbette, projenin bir aldatmaca olduğu sonucuna varabilecek birçok faktör var, ancak white paper’i araştırmak, projeyi kendi başınıza doğrulamanız için en erişilebilir yollardan biri.

SEC ayrıca insanları riskli ICO’lar ve dolandırıcılık hakkında uyaran harika bir web sitesi hazırladı ve ayrıca sahte proje hakkında bir white paper de eklediler ki bu makalede belirttiğimiz birçok noktayı hazırladıkları sitede görebilirsiniz.

allcryptowhitepapers

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin