ABD düzenleyicileri, 2022’de kripto düzenlemeleri için yapılacaklar listesi hazırladı
ABD düzenleyicileri, 2022’de kripto düzenlemeleri için yapılacaklar listesi hazırladı

“Kripto para alanında düzenlemelere hükümet değil piyasalar karar verecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Para Birimi Sorumlusu Brian Brooks, hükümetin ürün geliştirmede değil düzenleyici çerçeveler oluşturmada harika işler çıkardığını söylüyor.

Düzenlemeler halkın elinde

Para Birimi Sorumlusu Brian Brooks, kripto para birimi düzenlemelerinin geleceğinin hükümetin değil halkın elinde olduğunu söyledi.

LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan Brooks, değişimin yavaş olma eğiliminde olduğuna inandığını söyledi. İnternet 1.0 devrim niteliğinde görünmese de, şu anda nerede olduğumuza bakın.

Coinbase’in eski Baş Hukuk Sorumlusu Brooks, “Sonuçta, kripto düzenlemesinin kaderini hükümet değil, piyasa ve tüketiciler belirleyecek” diyor.

Hükümetin rolü

Hükümetin rolünün kara para aklamayı, dolandırıcılığı ve diğer suç faaliyetlerini önlemek için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak olduğunu  belirten Brooks, teknoloji inşa etmek veya token çıkarmanın hükümetlerin görevi olmadığını vurguladı.

“Hükümetin, yenilik yapan ve insanlara iyi seçenekler sunan ürünler inşa edecek bir geçmişi yok. American Express netice de seyahat çeki düzenlemiyor. Citibank, ön ödemeli kartlar çıkarmaz. Öyleyse neden bir ödeme aracı oluşturmanın farklı olacağını düşünüyoruz. Bunun yerine, hükümet en iyi yaptığı şeye odaklanmalı: Kurallar koymak ve denetim yapmak. Çerçeveyi oluşturmaya çalışıyoruz. Token odaklı teknoloji şirketlerinin olmasından heyecan duyuyoruz.”

Brooks, merkezsizliğin kaçınılmaz olduğuna inanıyor ve postanelerin bir noktada iletişim için merkezi otorite olduğu analojisini kullanıyor. Ancak internet P2P iletişimi, onları neredeyse modası geçmiş hale getirdi. Aynı senaryonun kripto endüstrisi için de geçerli olacağını düşünen Brooks “bir gün finans bugünkü iletişime çok benzeyebilir. Merkezi yetkililer bugün yaptıkları kadar büyük bir rol oynamayabilir” diyor.

Kara para aklama

Brooks, kripto para aklama sorunuyla bazı yetkililerden daha az ilgileniyor gibi görünüyor ve mevcut bankacılık sisteminde çok fazla kara para aklamanın gerçekleştiğine dikkat çekiyor:

“Kriptoda kötü aktörler varsa, tıpkı bankalarla yaptığımız gibi bu faaliyetleri durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Suç faaliyetlerini veya riski tamamen ortadan kaldırabileceğimiz bir devlet olduğuna inanmak aptallık olur.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin