featured

Kripto para piyasası 2022’nin sonuna kadar toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası 2022 yılına pek de iyi başlamamıştı. Bu kötü başlangıcın ardından, sene içerisinde birçok kez toparlanma girişimleri yapmasına rağmen bir türlü tam anlamıyla yatırımcılarının yüzünü güldüremedi. Piyasanın volatilitesi sene sonuna kadar nasıl olacak? Bu dengesizliğin içinden hangileri sağ çıkabilecek?

Terra/Luna stable coin çöküşünün ardından ve daha fazla trajedinin yolda olduğuna dair devam eden korkular göz önüne alındığında, korkmuş yatırımcılar piyasadan kaçıyor. Bu da kripto para birimlerinin serbest düşüş yaşamalarına sebep oluyor.  Ancak yine de hâlâ bazı yatırımcıların daha parlak günlerin geleceğine dair inançları var.

kripto para bitcoin

Geçmişteki fiyatlandırma davranışı gelecekteki sonuçları tahmin edemese bile, kalıpların tekrar etme eğilimi vardır. Finansal piyasaların başlangıcından bu yana, en iyi yatırımcılar hep bu teknik analizden yararlandı. Şimdi ise Bitcoin’in geçmişteki performanslarına bakarak gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmeye çalışıyorlar.

Luna Terra çöküşünün piyasa lideri olan Bitcoin’in 25,000 dolara düşmesine sebep olmasının ardından bazı spekülatif iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların arasında Bitcoin fiyatının sıfıra gideceğini, altcoin’lerin bir aldatmaca olduğu gibi şeyler vardı.

Kripto paraların geleceği ne olacak?

Yatırımcılar makroekonomik belirsizlik ortamında daha riskli varlıklardan kaçarken, Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün 21,000 doların altına düştü. Yükselen enflasyon, dalgalı bir borsa, artan faiz oranları ve durgunluk endişeleri bu ekonomik rahatsızlığa neden olan sorunlardan sadece birkaçı.

Son aylarda kripto para piyasası, dünya ekonomisini etkileyen değişkenlerle daha da karışan borsayı yakından takip etti.

Bitcoin’in ilk günlerinden beri tutkulu bir yatırımcı olan Prabhdeep Singh, piyasadaki dalgalanmaları gözlemledi. Singh, korkunun periyodik olarak piyasayı ele geçirdiğini iddia ediyor. Temel fikirli kurumsal yatırımcılar pozisyonlarını değiştirmezler. Piyasa, düzenli yatırımcıların yaşadığı korku sonucunda hareket eder.

Geçen yılın kasım ayında 69,000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri Bitcoin %70’ten fazla düştü. Ucuz fonların güvenli olmayan yatırımlara akışını kısıtlayan volatilite ve oran artışları nedeniyle Coinbase ve Crypto.com dahil olmak üzere birçok tanınmış kripto para şirketinde çok sayıda işten çıkarma yapıldı.

Kripto uzmanları, endüstrinin hızlı bir şekilde ortadan yok olamayacağını her zaman belirtmişlerdir. Ayrıca yatırımcılara bir hamle yapmadan önce yatırım yapmak istedikleri projeler veya para birimleri hakkında araştırma yapmaya başlamaları tavsiye edilir.

Açıkçası 2022, kripto para yatırımcılarının umduğu yıl değil. Ayrıca, Bitcoin fiyatının 2022’de 100,000 dolara ulaşmama ihtimali de yüksek. Bununla birlikte, kripto para piyasaları aynı anda oldukça tahmin edilemez ve oldukça değişkendir.

Grafikler, hiçbir zaman tek bir yöne işaret etmedikleri için yaşam çizgilerine benzer. Her zaman inişler ve çıkışlar olacaktır. Daha geniş resmin bir parçası olanlar kalacak, diğerleri ise kaybolmuş hissi bırakacak.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin