Kripto market değeri düşüşte, tasfiyeler ise 200 milyon doları geçti! Piyasanın genel görünümü…

Kripto market değeri düşüşte, tasfiyeler ise 200 milyon doları geçti! Piyasanın genel görünümü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasalarında görünüm yine iç açıcı değil. Düşüşler yeniden sertleşti. Long/Short pozisyonları Liq olurken, market değerinde de kayıplar devam ediyor. Genel görünüm yatırımcının iyice canını sıkıyor. Total market değeri 2 trilyon doların altına düşerek bir kez daha endişe oluşturdu. Kripto market değeri ile beraber son 1 ayın en düşük seviyelerine yeniden geldik.

 

Coinglass verilerine göre, kripto piyasası son 24 saatte toplam 200 milyon dolardan fazla tasfiye işlemi gördü. Bunun önemli bir kısmı ise son dört saatte gerçekleşti. CoinMarketCap verilerine göre ise, kripto market değeri %2,3 düşerek 1,98 trilyon dolara düştü.

Coinglass’ın paylaştığı rakamlara baktığımızda Long pozisyonlar daha fazla. 209 milyon doların sadece 139 milyon dolarını Long işlemler oluşturuyor. Long’lar burada Short’lara üstünlük kurmuş durumda. En çok Liq işlemi ise Binance borsasında gerçekleşti. Yaklaşık 81 milyon dolar Liq oldu.

Kripto market değeri 2 trilyon altında

Kripto market değeri 2 trilyon altında

Yatırımcılar piyasadan tasfiye edilirken, kripto market değeri sessizce 2 trilyon doların altına indi. 2021 yılı 2,4 trilyon doların üzerinde kapanırken, yeni yılda bu seviye korunamadı. Total market genellikle bu ayın başından beri 2 trilyon doların altında kaldı. 

Bitcoin ve altcoinlerin çoğu şu anda değer kaybediyor. Bitcoin, 18 Ocak’ta 41.126$’a düştü. Cardano, Uniswap ve Chainlink gibi varlıklar son 24 saatte %8 ila %11 arasında kayıp yaşadı.

Bitcoin tasfiyesi sert oldu

Bitcoin tasfiyesi sert oldu

Bitcoin fiyatındaki düşüşle beraber son 24 saat içinde 76.000’den fazla yatırımcı tasfiye edildi. Tasfiyelerin oluşması altcoin piyasaları da zarar gördü. Bir yatırımcının bir pozisyondaki ilk marjı kaybolduğunda tasfiye işlemleri başlatılır. En büyük tasfiye işlemi ise Bybit borsasında yaşandı. ETH/USD paritesinde tam tamına 7,91 milyon dolar Liq edildi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin