Kripto madencisi, Rusya’da cezaya çarptırıldı! İşte detaylar

Kripto madencisi, Rusya’da cezaya çarptırıldı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto madencilik faaliyetlerine karşı ülkeler sıkı önlemler alıyor. Dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteren madenciler sürekli denetim altında. Buna rağmen bazı ülkelerde madencilik tamamen serbest. Bazı ülkelerde ise şartlı şekilde madencilik yapılabiliyor. Rusya’da ise yasa dışı madenciliğe kesinlikle taviz yok. Bir kripto madencisi yaptığı “mining” işlemi sonucu mahkemeye çıkarıldı. İşte haberin detayları…

Kripto madenciliği daha çok Bitcoin ile popüler hale geldi. Zaten madencilik faaliyetleri en çok BTC ve ETH tarafında güçlü. Bireysel ya da kurumsal şirketler genellikle Bitcoin ve Ethereum madenciliğini tercih ediyor. Zamanla kazı çalışmaları ne kadar zor olsa da halen avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Kuzey Avrasya’nın önemli konumunda bulunan ülkesi Rusya’da da kripto madencisi bir hayli fazla. Ülkede kazanç olarak bir hayli popüler hale geldi. Fakat yasa dışı ve izinsiz yapılan madencilik faaliyetlerine katı kurallar uygulanıyor.

Bölge mahkemesi, kripto çiftliğini yasa dışı bir şekilde şebekeye bağlamakla suçlanan bir adamı iki yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar, Moskova’daki yetkililerin Rusya’da popüler bir gelir kaynağı haline gelen kripto para madenciliği için uygun düzenlemelerin eksikliğini gidermeye hazırlanırken geldi.

Kripto madencisi, 2 yıl ertelenmiş hapis cezası aldı

Rusya’nın Syktyvkar’daki şehir mahkemesi, bir yeraltı kripto çiftliğini işleten 39 yaşındaki yerel sakini elektrik hırsızlığından suçlu buldu. Cihazlar, bir sanayi kuruluşundan kiralanan ve yakındaki trafo istasyonuna yasa dışı olarak bağlanan bir binaya bulunuyordu.

Bölge Savcılığı yasa dışı faaliyeti saptadıktan sonra hareket geçti. Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasında, kripto madencisi hakkında detaylar verildi. Adamın madencilik tesisini en az beş yıl boyunca işlettiği saptandı. Dijital paraları basmak için 1,3 milyon kilovat/saat ödenmemiş elektrik kullandı. Çalınan elektriğin değeri tahminen 5,7 milyon ruble. Yaklaşık olarak 75 bin dolar.

Savcılık, madencinin henüz kimliğini açıklamadı. Kripto madencisi faaliyetlerini 2015 ve 2020 yılları arasında gerçekleştirirken geldi. Ancak 2 yıllık ceza ertelenmiş bir şekilde verildi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin