featured

Kripto madencileri Bitcoin’e olan inancını kaybediyor! 2023 yılında madencileri neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden kripto kışı, başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere genel olarak kripto para birimlerine büyük oranlarda düşüşe sebep oldu. Ancak bu durum, uzun vadeli varlıklardan kâr elde etmek için mücadele eden madenciler için özellikle zorlayıcı olmuştur.

Madenciler her zaman HODLing ile eş anlamlı olmuştur. Önemli boğa koşuları madenciler için büyük kârlar getirdiğinden, Bitcoin volatilitesi son on yılda madenciler için muazzam getiriler sağladı. Bununla birlikte bu yıl yaşanan BTC fiyatlarındaki sürekli düşüş, sürdürülebilirlik ve güç kaynağı sorunlarıyla birleştiğinde, madencilerin BTC’yi uzun vadeli olarak tutmasını kritik derecede zorlaştırdı.

Zincir içi veriler, 1 Aralık itibarıyla madenci havuzlarından çeşitli kripto borsalarından 10,000 BTC’nin kaldırıldığını ileri sürdü. Bu, madencilerin Bitcoin varlıklarını giderek daha fazla tasfiye ettiklerinin bir göstergesidir. Bu da uzun vadeli pozisyonlara yönelik olumsuz bir düşünceye işaret eder.

kripto para Bitcoin

Kripto madencileri sürekli olarak kâr fırsatlarını kaybediyor

Kripto madenciliğinin potansiyel mali teşviki, bir yıl önce bile önemliydi. Ancak bu fırsatlar, yalnızca ayı piyasası nedeniyle değil, aynı zamanda ilgili birkaç sorun nedeniyle de büyük ölçüde azalıyor.

Madencilikle ilgili çevresel kaygıların daha geniş topluluklar tarafından vurgulanmasıyla birlikte, büyük blockchain’lerin çoğu, işlemleri doğrulamak için güce aç madencilik operasyonları gerektirmeyen Proof-of-Stake modeline geçiyor. Önde gelen blockchain ağı olan Ethereum, Eylül ayında PoW’dan PoS’a geçtiği için bunun en son örneğidir.

kripto madencileri

En önemlisi, madencilik 2022’de tarihsel olarak pahalı hâle geldi. Çin gibi büyük ülkeler kripto madenciliği operasyonlarını tamamen yasaklarken, diğer ülkeler bu tür faaliyetleri ağır bir şekilde vergilendiriyor. Bunun da ötesinde, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı dünya çapında enerji fiyatlarını büyük ölçüde artırdı. Bu nedenle, maliyetler arttıkça madencilik ödülleri de sürekli olarak küçülüyor.

Kripto topluluğunun merkezinde yer alan çevresel kaygılar ve enerji krizinin çözülmekten uzak olması nedeniyle 2023, madenciler için çetin geçecek gibi görünüyor. Ancak, madencilik topluluğu için devam eden bu sıkıntıyı desteklemek için birkaç proje oluşturulmaktadır. Örneğin geçen ay Binance havuzu, kamu ve özel madenciler için 500 milyon dolarlık bir kredi girişimi duyurdu.

Bu girişimler, topluluğun devam eden kayıpları telafi etmesine yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, ödüller küçüleceği için madencilik faaliyetlerinin yakın gelecekte azalmaya devam etmesi kaçınılmazdır.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin