Lüks gayrimenkul ve ürün satışı yapan şirketten Bitcoin atağı geldi!
Lüks gayrimenkul ve ürün satışı yapan şirketten Bitcoin atağı geldi!

Kripto korku ve açgözlülük endeksi Ekim 2020 seviyelerine geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto korku ve açlık endeksi, kripto para piyasası duyarlılığının “Aşırı Açgözlülük” ten “Korku” ya geçtiğini gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 29.000 $ eşiğinin altına düşerken, yatırımcı ruh hali kötüleşiyor ve Kripto korku ve açlık endeksi de Ekim 2020 seviyelerine düşüyor.

Keskin düşüş

22 Ocak’ta Kripto korku ve açlık endeksi keskin bir şekilde 40 değerine düştü ve piyasa duyarlılığını “Aşırı Açgözlülük” ten “Korku” ya taşıdı. Endeks, Bitcoin’in 10.500 $ civarında işlem gördüğü 3 Ekim 2020’den bu yana ilk kez bu düşük seviyeye düştü.

Geleneksel piyasalardaki korku ve açgözlülük endekslerine benzer şekilde, Kripto korku ve açlık endeksi, yatırımcıların Bitcoin gibi kripto satın almaya ne kadar istekli olduğunu etkileyen iki ana duyguyu ölçen bir araçtır.

Alternative.me’ye göre, aşırı korku seviyesi yatırımcıların çok endişeli olduğunun bir işareti olabilir ve bu da iyi bir satın alma fırsatı anlamına gelebilir. Aksine, yatırımcılar fazla açgözlü davrandığında, piyasanın bir düzeltme yapması gerektiğinin bir işareti olabilir.

Gerçekten de, 40’a düşmeden önce, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 6 Ocak’ta 95’e yükseldi ve yatırımcıların Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 $’ı 8 Ocak’ta görmesiyle birlikte çok açgözlü davrandığını gösterdi. Bitcoin fiyatı daha sonra büyük bir düşüş gördü ve düzeltme, 21 Ocak’ta 28.750 dolara kadar düştü.

Bitcoin son günlerde keskin bir düzeltme yaşadığından, sektördeki daha fazla insan fiyat hareketleri hakkında yorum yapıyor. 21 Ocak’ta, finansal hizmetler firması Guggenheim’ın baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Bitcoin’in 20.000 $’a düşeceğini tahmin etti. Yönetici, Bitcoin’in uzun vadede 400.000 dolara ulaşacağına inanıyor ancak yükselişin bu yıl olmayacağını ifade ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin