Bitcoin bu seviyeyi kırmak için artık hazır görünüyor
Bitcoin bu seviyeyi kırmak için artık hazır görünüyor

Kripto korku ve açgözlülük endeksi Bitcoin fiyatının geri çekilmesine rağmen bu duruma işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin fiyatının geri çekilmesine rağmen “Aşırı Açgözlülük” okuması vermeye devam ediyor.

Önde gelen kripto para birimi 20 Ocak’ta kısa bir süre için 33.700 doların altına düştü.

Korku ve açgözlülük endeksi

Korku ve Açgözlülük Endeksi, Kasım ayının başından bu yana Bitcoin piyasasında ‘Aşırı Açgözlülük’ önerdi. Ancak, güven artık zayıflıyor gibi görünüyor.

Alternative.me’nin Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi aylardır ‘Aşırı Açgözlülük’ okuması yapıyor.

Gösterge, yatırımcıların kripto para birimine olan duyarlılığını değerlendirmek için volatilite, sosyal medya katılımı, piyasa hakimiyeti ve Google Trends’i kullanıyor.

Bitcoin fiyatlarındaki önemli geri çekilmeler bile coşkuyu azaltmadı. 78 / 100’de, göstergenin 20 Ocak okuması hâlâ “Aşırı Açgözlülük” eşiğinin üzerindeydi.

Okumanın yapıldığı tarihte BTC, önceki günün en yüksek seviyesi olan 37.600 $ seviyesinden başlayarak 1.000 $’ dan fazla düşmüştü. Bu düşüş, kripto para birimi 20 Ocak’ta 33.700 $’lık yerel düşük seviyelere düştüğü için devam etti.

Benzer şekilde, 11 Ocak’ta, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan neredeyse 42.000 $’dan hemen sonra, Bitcoin 32.000 $’ın altına düştü.

Bu yaklaşık %25 gerilemeye rağmen, endeks 12 Ocak’ta 84/100 oranında bir “Aşırı Açgözlülük” okuması verdi.

Bu tür geri çekilmeler karşısında bile piyasanın iyimser kalması şaşırtıcı değil. Bu ayın başlarında tüm zamanların en yüksek fiyatını aşan Bitcoin, çok sayıda yükseliş gelişmesinin ardından 42.000 dolara geldi.

MicroStrategy gibi kurumsal yatırımlar ve Bitcoin MassMutual’dan satın almalar gibi artan kurumsal ilgi, varlığın farklı bir yatırımcı sınıfı arasında artan çekiciliğini vurguladı. Benzer şekilde, eski Bitcoin düşmanı JPMorgan dijital varlıkta yükselişe geçti ve fiyatının 146.000 doları aşabileceğini tahmin etti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin