Kripto komisyonculuğu Bitit, Bitcoin boğa koşusu ortasında kapanıyor
Kripto komisyonculuğu Bitit, Bitcoin boğa koşusu ortasında kapanıyor

Kripto komisyonculuğu Bitit, Bitcoin boğa koşusu ortasında kapanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fransız kripto komisyonculuğu Bitit, altı yıllık hizmetten sonra kapanıyor.  Bitit CEO’su Nicolas Katan, The Block’a verdiği demeçte, operasyonel zorluklar, yasal sorunlar ve rekabet gücü kaybı gibi nedenlerin kapatmanın arkasındaki temel nedenler.

Fransız kripto komisyonculuğu Bitit, altı yıl çalıştıktan sonra kapanıyor

Kapanış, kripto piyasasının boğa koşusunda olduğu ve bitcoin’in 62.000 $’ın üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem gördüğü bir zamanda geliyor.

Bitit’in kurucu ortağı ve CEO’su Nicolas Katan The Block’a özel bir röportajda “Bitit’i Nisan sonunda kapatacağız,” dedi. Firma, alım ve satım özelliklerini Perşembe günü devre dışı bırakıyor ve 30 Nisan’da para çekme işlemlerini durduracak.

Katan, geçtiğimiz Eylül ayında Bitit’in işini büyük ölçüde etkileyen kredi kartı satın alıcısını kaybettiğini söyledi. Satın alan şirketin adını vermeyi reddetti, ancak The Block bunun Transact Payments olduğunu öğrendi. Bir kredi kartı alıcısı, tüccarların kredi veya banka kartı ödemelerini işlemesine yardımcı oluyor.

Katan, Bitit’teki en popüler ödeme seçeneğinin kredi kartları olduğunu söyledi. Dolayısıyla, alıcı, kripto şirketleriyle çalışma konusundaki iç politikaları nedeniyle Bitit ile çalışmayı bıraktığında, Bitit’in başka bir alıcı bulması neredeyse iki ay sürdü.

Katan, “Bu iki ay boyunca çok para kaybettik” dedi.

Kısa bir süre sonra, Aralık ayında, Fransa’nın mali düzenleyicisi AMF’ye sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak kaydolmak için son tarih yaklaştı.

Bitit’in 18 Aralık 2020’ye kadar VASP olarak kaydedilmesi gerekiyordu, ancak onay alamadı. AMF, Bitit’e yeni müşteriler kabul etmeden faaliyetlerine devam edebileceğini söyledi.

“Bu durum bizim için son oldu” diyen Katan, “Ticaret hacimlerimizin yaklaşık %90’ı yeni müşterilerden geliyordu” dedi.

Mevcut müşterilerin “son derece düşük” hacimlere katkıda bulunduğunu söyledi. Katan, çünkü Bitit’i “bir McDonald’s gibi gördüler. Oraya git, istediğini al ve sonra ayrılıyorsun.” Vurgusu yaptı.

Bitit, saklama dışı bir platformdu, yani kripto para satın aldıktan sonra müşterilerin kişisel cüzdanlarına para transferi yapması gerekiyordu.

Katan, Bitit’in bir VASP olarak devam edip kaydedilebileceğini, ancak giderek artan rekabet ortamında piyasa payını geri kazanmaya yönelik “büyük belirsizlikler” olduğunu söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin