Kripto kışı etkisini sürdürüyor! Kraken, çalışanlarının %30'unu işten çıkardı!
Kripto kışı etkisini sürdürüyor! Kraken, çalışanlarının %30'unu işten çıkardı!

Kripto kışı etkisini sürdürüyor! Kraken, çalışanlarının %30’unu işten çıkardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Üçüncü en büyük kripto para borsası Kraken, kripto kışını görmesine yardımcı olacak bir planın ana hatlarını çizdi. Tıpkı diğer sektörlerdeki şirketler gibi, Kraken de işletme giderlerini kısması gerektiğine karar verdi ve çalışanlarının yaklaşık %30’unu işten çıkardığını açıkladı. Plan, şirketin küresel işgücündeki yaklaşık 1.100 kişiyi etkileyecek.

Kraken’in kurucu ortağı ve CEO’su Jesse Powell konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kraken’de bugüne kadarki en zor kararlardan birini açıklıyoruz. Mevcut pazar koşullarına uyum sağlamak için küresel iş gücümüzü yaklaşık 1.100 kişi veya %30 azaltıyoruz. Bugünkü duyurudan etkilenenlerin katkıları için son derece minnettarız ve bir sonraki fırsatlarına geçiş yapmalarına yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Kraken, ayrılacak olanlara yardım etmek için “kapsamlı destek” sunacağını da belirtti. Etkilenenler, 16 haftalık temel ücret (ücretli izin süresi dahil) alacak ve hak ettikleri performans ikramiyelerini alacaktır. Uygun olanlar ayrıca ücretli izin süresi dahil dört aylık sağlık devam sigortası alacak ve danışmanlık hizmetleri devam edecektir.

Yukarıdakilere ek olarak, etkilenenler, kazanılmış hisse senedi seçeneklerini kullanmak, şirket sponsorluğunda vize alıyorlarsa vize ve göçmenlik desteği almak ve ağ oluşturma fırsatları, en iyi iş arama yoluyla yeni bir kariyer arama konusunda yardım almak için genişletilmiş bir pencereye sahip olacaklar.

FTX ve BlockFi’nin çöküşünün ardından, diğer merkezi borsaların geleceklerine ilişkin endişeler bulunuyor. İlginç bir şekilde, Kraken’deki bu işten çıkarmalar şirketin sağlığı için iyi bir haber gibi görünüyor çünkü mevcut makroekonomik koşullar içinde şirketin kendisini gelecekte hayatta kalacak şekilde konumlandırdığını gösteriyor.

neowin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin