featured

Kripto kışı, Dogecoin madenciliğini de vurdu! Yatırımcıların yüzü ne zaman gülecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin, 0,08 dolarda bulunan destek noktasında tutunamadığı için düşmeye devam ediyor. Kötü haber şu ki, ayılar gücü tamamen ellerine geçirdiği için meme coin’in fiyatı daha da fazla düşüş ile karşı karşıya kalabilir.

Grafikteki kritik üçgen yapının kırılmasıyla, ayılar DOGE düşüşünden daha fazla kazanmak istiyorlar. Ayıların oluşturduğu düşüş mumu güç kazanmaya devam ediyor. Bu da birçok yatırımcının meme coin’e olan güvenini sarsıyor.

Dogecoin, şu anda 0,075 dolar civarında işlem görüyor. 0,072 dolar seviyesinden bir boğa koşusuna başlanmadan önce bir duraklama yaşanması bekleniyor. Bununla birlikte düşüş görünümü, 0,068 dolarda bulunan likidite seviyesine kadar devam edebilir.

Düşüşün gücünün bir başka güçlü göstergesi de DOGE fiyatının Göreceli Güç Endeksi’nde 40 seviyesini geçememesidir.

Dogecoin madencilik geliri de düşüşte

DOGE, tüm zamanların en yüksek seviyesinden %89,50 oranında daha düşük işlem görüyor. Buna rağmen, 0,07 dolarda kaydedilen döngünün en düşük seviyesinden %12,78 oranında bir artış kaydettiği görülüyor.

Küçük gelişmelerden bağımsız olarak, Dogecoin madencilik geliri geçen yıla göre hâlâ %76,2 oranında daha düşük. Kripto piyasası veri toplama ve analitik platformu CryptoRank’e göre popüler meme coin’inin madencilik faaliyetleri az kârlı seçeneklerden biri haline geldi.

Dogecoin

Madencilikten elde edilen kârlarda %70 oranından fazla bir düşüş yaşanması ile yatırımcıların madencilik faaliyetleri de azaldı. Peki, bu yakın zamanda tükenme eğilimi gösterir mi?

DOGE fiyatı geçen hafta %3,48 oranında bir düşüş yaşadı. Bu oldukça önemli bir orandır. Buna ek olarak, meme coin, 11 Mayıs’ta keskin bir düşüş yaşamasından sonra, dar bir alanda işlem görmeye başladı. Bu yakın zamanda yukarı yönlü bir hareket başlayacağına işaret edebilir mi?

Göstergeler düşüş eğilimine işaret ediyor. RSI, bu yazı itibariyle tarafsız noktanın altında kaldı. Hatta, aşağı doğru ilerlemeye devam ediyor.

Trend yorgunluğu yok gibi görünüyor

Bu arada, Dogecoin’in volatilitesi son 30 günde sadece %88,28’de kaldı. Bütün bunlar, en azından önümüzdeki haftalarda trendin gücünün henüz tükenmediğini gösteriyor.

Yatırımcılar, satın almadan önce hacme daha fazla önem vermelidir. 26 Nisan’dan sonra düşük alım ve satım faaliyetlerine işaret eden bir serbest düşüş yaşandı. Yani, yatırımcı ilgisinin birkaç haftadır yoğun bir şekilde azaldığı söylenebilir.

Sosyal baskınlık metriği, şu anda %4,88 oranında seyrediyor. Bu da, sosyal medya gücünün oyunda olduğunu ve kripto kışının varlığına rağmen insanların sürekli Dogecoin hakkında konuştuğunu gösteriyor.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin