Dikkat çeken rapor;
Dikkat çeken rapor; "Kripto kışı” DeFi uygulamalarını nasıl etkileyecek? İşte yanıtı

Dikkat çeken rapor; “Kripto kışı” DeFi uygulamalarını nasıl etkileyecek? İşte yanıtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DappRadar, Salı günü bir Bloomberg raporuna göre, kripto bozgunu bir yıl sürerse beş DeFi uygulamasından dördünün ortadan kalkabileceğini söyledi.

Tracker DappRadar’ın analisti Pedro Herrera şu açıklamaları yaptı:

Kripto kışına kadar, DeFi dapp’leri bunu hiç yaşamadı. Çökmeler yaşadılar, ancak bu uzun bir süre gibi geliyor. Muhtemelen sektör değerinin %80’ini elinde tutan uygulamaların %20’si hayatta kalacak.

Kripto para birimleri, Bitcoin’in altı ayın en düşük seviyelerine düşmesiyle birlikte Ocak ayında şu ana kadar yoğun bir baskı altına girdi. Bu arada, Solana, Cardano ve Polygon gibi 2021’in bazı altcoin yıldızları bu ay daha da sert bir şekilde düştü ve neredeyse %40 değer kaybetti. DeFi, kripto piyasasının devam eden ayı koşusundan büyük bir darbe aldı. Geçen hafta DeFi protokollerinde yaklaşık 300 milyon dolar varlık tasfiye edildi.

Hangi DeFi uygulamaları çöküşten zarar gördü?

Hazırlanan bir rapora göre, DeFi’de kilitli değerin 4 Ocak’tan bu yana %20’nin üzerinde düştüğünü, ancak geçen yılın bu zamanından hâlâ 10 kat daha yüksek olduğu bildirildi. Neredeyse 150 aktif DeFi ile ilgili merkezi olmayan uygulama veya dapp var. DappRadar’a göre, şu anda 2021’in başlangıcından 30 milyar dolar daha az paraya sahipler. DeFi uygulamalarının kullanımının azaldığı, büyük uygulamalarla etkileşime giren aktif kullanıcı cüzdanlarının son iki hafta içinde %20-30 oranında düştüğü belirtildi.

Aave, Compound ve MakerDAO gibi Ethereum tabanlı DeFi uygulamaları, Delphi Digital tarafından paylaşılan verilere göre Cuma günü 200 milyon dolarlık rekor bir tasfiye gerçekleştirdi. DeFi uygulamaları, geleneksel finansal sistemleri kripto para birimiyle yeniden yaratmayı amaçlıyor. Çoğu Ethereum blockchainde çalışır. Düşen Ethereum fiyatları, DeFi uygulamalarında toplu tasfiyeyi tetikledi. Bitcoin’den sonra piyasa değerine göre dünyanın ikinci en büyüğü olan Ethereum’un yerel ether tokeni, bugüne kadar %32 düştü.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin