FTX üzerinde yaşanan stres tüm kripto varlıkları etkisi altına aldı

Kripto kan banyosu yaşadı: Bu veriler her şeyi ortaya koyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün yaşanılan düşüş sonrasında kripto kan banyosunu bir kez daha yaşadı. Bazı altcoin’ler karşı koysa da genel çöküş herkes tarafından izlendi. Aynı zamanda dün kaybedilen miktarlar bugün geri kazanç olarak dönmedi. Bu Bitcoin ve türevleri için daha da korkutucu olabilir.

Kripto kan banyosu gördüğünde en çok dikkat çeken veriler ise her zaman vadeli işlemler olmuştur. Coinglass tarafından paylaşılan verilere göre neredeyse yarım milyar dolarlık bir tasfiye var.

Daha önce gördüğümüz pozitiflik göstergelere rağmen, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde başka bir düşüş oluştu. Dönüş bekleyen piyasa aşağı yönlü dönüşünü gerçekleştirdi. Fed’in faiz kararı öncesi bu stresi yaşaması beklense de düşüş eski seviyelerini aratmadı.

Kripto kan banyosu yaşarken tasfiyeler yerinde durmadı

CoinGlass’ın, bazı boğaların Long ve Short arasındaki büyük dengesizliği gözler önüne serdi. Long siparişlerin kalıntılarının tasfiyesinin ardından piyasa 358 milyon dolarlık büyük bir kayıp gördü.

Bitcoin’in türev platformlarındaki açık faizi, kısa vadeli açılışların piyasada Long pozisyonlarını korumak için boğa ödemek zorunda kaldığı koşulları yaratan son derece düşük değerlere ulaştı. 

Tarihsel olarak, siparişler arasındaki büyük bir dengesizlik, piyasada kısa süreli bir sıkışmaya neden oldu. BTC’nin yükselişini körüklemesi için mükemmel bir koşul olmuştur. Ancak ne yazık ki, dün durum böyle değildi. Çünkü ayılar nihayet ilk kripto para biriminin fiyatını düşürmede başarılı oldular.

Ayıların aktif kalması küçük bir tasfiye olayını tetikledi. Dünün kripto kan banyosu, Bitcoin’in hala düzeltme için yeri olduğunu gösterdi. Kripto para biriminin fiyatının 17.000$ fiyat aralığına düştüğü Haziran ayında gördüğümüz seviyelere bir düşüş yeniden görebiliriz.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin