kripto haftalik gorunum
Piyasa bir ayın en düşük seviyesini gördü!

Kripto haftalık görünüm: Piyasa bir ayın en düşük seviyesini gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem Bitcoin hem de kripto para piyasası geçtiğimiz hafta son bir ayın en düşük seviyelerini görerek, kısa vadede bir dip yaptı. Bitcoin, geçtiğimiz son bir ay içerisinde ilk kez 8.000 doların altına inerek 7.936 dolar seviyelerini gördü.  Aynı zamanda piyasa sermayesinin 361 Milyar dolara kadar indiğine de şahit olduk. Ancak bu rakamlardan geri dönüş yapan piyasa, düşüş eğilimini tersine çevirmiş gibi gözüküyor. Bu haftanın başlaması ile birlikte kripto haftalık görünüm şimdilik artıda seyrediyor.

Bitcoin

Geçen haftaki düşüş eğilimiyle,  8000 doların altına sarkan Bitcoin, bu psikolojik destek seviyesine tutunamaması, yatırımcılar arasında kısa süreli bir panik oluşmasına neden oldu. Fakat bu rakamlardan yapılan alışlar ile BTC, kısa süreli fiyat sarkmasının ardından yeniden yükselişe geçerek, fiyatını arttırmaya devam ediyor.

bitcoin chart

Ethereum

Ethereum bu hafta çok fazla kazanç sağlayamadı. Ancak diğer kripto paralara göre ayı boyunca daha kararlı kalmayı başararak nispeten daha az kayıplar verdi. Ethereum aynı zamanda yılında 2. Çeyreğinin başı itibariyle oldukça sağlam bir yükseliş trendi içine girmişti. Ethereum ile ilgili sıcak bir haber olarak görebileceğimiz diğer bir gelişme ise, geçen hafta Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak’ın “Ethereum bir sonraki Apple olabilir” görüşüydü. Wozniak’ın verdiği bu demeç, piyasada oldukça yankı uyandırdı.

Ethereum yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde 0,083 ila 0,085 BTC arasında işlem görmektedir. Hafta başı fiyatı olarak ise yaklaşık yüzde 1,37 artışla 718,64 dolardan el değiştirmektedir.

ether chart

Ripple

Ripple geçtiğimiz haftalık görünüm esnasında destek noktalarına tutunamayarak, belki de piyasa oyuncularının beklentileri dışında oldukça aşağılara sarkan bir fiyat hareketi gösterdi.  Geçtiğimiz hafta içerisinde kısa dalgalar oluşturarak sık sık 0,70 doların altına sarkan kripto para kendine 0,67 dolar seviyelerinden alıcı bularak, burayı sağlam bir destek noktası yaptı. Hafta ortası itibariyle 0,65 dolar seviyelerinden aldığı destek ile kısa vadeli bir yükselme trendine giren coin, yeni haftanın ilk saatlerinde fiyatını yaklaşık yüzde 2,81 oranında arttırarak, 0,70 doların üzerine çekmeyi başarmış gibi gözüküyor.

ripple chart

Bitcoin Cash

Geçtiğimiz ay 700 dolardan başladığı ralliyi 1800 dolara kadar taşımayı başaran Bitcoin Cash, kripto para piyasasında Nisan ayında adeta yıldız gibi parladı. 2000 dolara yükseleceği düşünülen BCH ise piyasanın genel olarak alıcılarının azalması sonucu düzeltmeye girmesinden etkilenerek, BCH topluluğu fiyatının 1140 dolar civarında geri çekilmesine engel olamadı.  Geçtiğimiz hafta itibariyle 1140-1200 dolar bandında kendisine destek bulan BCH, buradan kripto para piyasası ile doğru orantılı hareket göstererek, hafif bir yükseliş eğilimine girdiğini söyleyebiliriz. Yazımız esnasında ise, Bitcoin Cash’in yüzde 2,75 oranında yükselişle 1269 dolardan el değiştirdiğini görüyoruz.

bch chart

Litecoin haftalık görünüm dikkat çekici

Bir parantezde piyasanın şu an için altıncı büyük kripto parası Litecoin için açmak gerekirse, coinin tüm piyasa gibi geçtiğimiz birkaç hafta boyunca düşüş trendinde olduğunu söyleyebiliriz.  Ancak bazı uzmanlar bu düşüş trendinin yakın bir zamanda değişebileceğini düşünüyor. Litecoin son bir aylık grafiği incelendiğinde fiyatın BTC cinsinden 0.016 BTC sağlam bir destek bulduğu görülüyor. Yine grafik incelendiğinde bu desteklerin başarılı bir şekilde çalıştığı ve fiyatın bu seviyeleri gördükten sonra yükselişe geçtiği görülüyor. Hafta başı itibariyle LTC’nin yine 0.016 BTC seviyelerini test ettiğini görüyoruz. Uzmanlar, bu destek noktasının yeniden başarılı şekilde çalışma ihtimalinin yüksek olmasından dolayı, LTC’nin yükseliş trendine girebileceği yönünde görüş bildiriyorlar.

litecoin charts

crypto-news

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin