Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook’un kripto para projesi Libra’ya katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook liderliğindeki Libra Birliği, risk sermayesi şirketi Blockchain Capital’i saflarına kattı.

18 Eylül’deki bir blog gönderisinde , Cenevre merkezli konsorsiyum, Blockchain Capital’in Libra Birliği ile “daha adil bir ödeme sistemi” oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı.

Blockchain Capital, blockchain endüstrisindeki uzmanlığını, endüstrinin önemli isimlerini ve girişimcilerini Libra’ya getirecek. Libra Birliği Başkan Yardımcısı Dante A. Disparte, bu yeni katılım hakkında yorum yaparken şunları söyledi:

“Libra Birliği’nin bir üyesi olarak, Blockchain Capital, sorumlu finansal hizmetler yenilikçiliğini destekleyen blok zinciri tabanlı bir ödeme sistemi oluşturmaya çalışırken derin bir endüstri anlayışı ve dinamik bir destekçiler ağını alana getiriyor.”

Blockchain Capital 2013 yılında kuruldu. VC firmasının Ripple ve Coinbase dahil olmak üzere birçok kripto şirketine yatırımları var .

Facebook Libra’yı hayata geçirmeye kararlı

Facebook, geçen yıl kripto para birimi projesini açıkladığından beri ağır tepkilerle karşılaştı. Bununla birlikte, şirket Libra hırsından vazgeçmedi.

Libra Birliği Perşembe günü, uluslararası bankacılık devi HSBC’nin eski CEO’su James Emmett’i, yan kuruluşu Libra Networks LLC’nin yeni genel müdürü olarak işe aldığını duyurdu. Libra Derneği CEO’su Stuart Levey’e göre, Emmett, ” Libra’nın vizyonunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olacak derin kapsamlı uzmanlığa ve operasyonel deneyime” sahip.

Facebook, kripto para birimi projesini Haziran 2019’da açıkladı. O sırada, sosyal medya devi, bir varlık rezervi ile desteklenecek olan Libra adlı stablecoin için tanıtım bülteni yayınladı.

Kripto para birimi projesini denetlemenin benzersiz rolü ile görevlendirilen Libra Birliği’nde, PayPal, Mastercard, Stripe, Visa, eBay gibi ünlü şirketler yer alıyordu. Bununla birlikte, bu kurucu üyelerin çoğu, o zamandan beri küresel düzenleyici kurumların, kripto projesini takip etmesiyle Birlik’ten ayrıldı.

Yine de Libra, çoklu üye çıkışlarıyla sarsılmadı. Bu yılın başlarında, Birlik, Libra kripto para biriminin ülkelerinin finansal istikrarına bir tehdit oluşturduğunu düşünen düzenleyicilerin olumsuz bakış açılarını kırmak için teknik incelemesinin yer aldığı tanıtım bültenini yeniledi. Dahası, dernek bu yıl Checkout.com, kripto komisyoncusu Tagomi, Heifer International ve Shopify dahil olmak üzere bazı önemli üyeleri de bünyesine ekledi.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin