FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!
FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!

Kripto fiyatları düşmeye devam ederken Bitcoin 44 bin doların altını gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fiyatlar düşmeye devam ederken kripto piyasası ağır kayıplar yaşıyor. Kripto piyasası düzeltmesi aşağı doğru gidişine devam ediyor. Bitcoin kısaca 43.796 dolara düştü. Son 24 saatte % 7 düştü ve fiyatında % 25 düşüş sağlayan karanlık bir haftayı bitirmek üzere.

Neden düştü? Makroekonomik olaylar ilk neden olabilir. Perşembe günü, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirileri, geri çekilmeden önce bir yıldan fazla bir süredir en yüksek seviyesine ulaştı, ancak bireysel yatırımcılar kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklardan geri çekilmeye teşvik etmeden önce değil. Kripto, zarar gören tek varlık değildi, teknoloji hisse senetleri de büyük bir darbe aldı.

İkinci sıradaki Ethereum da düşmeye devam ediyor. Dün, kripto paranın değeri 1.500 dolardı. Bugün, % 6’nın üzerinde bir düşüşle 1.382 $ ‘dan yeni fiyatına düştü ve yedi günlük % 30 düşüşle sonuçlandı. Kaybının ne kadar yüksek olduğuna dair bir fikir edinmek için, Ethereum’un geçen hafta sonu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.000 $ ‘dan işlem gördüğünü söyleyebiliriz.

Cardano’nun ADA tokenı, bu hafta sonu fırtınada ayakta kalan tek kripto para. ADA dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.48 $ ‘ı gördü. Ama yine de bugün kırmızı renkte. Bir gecede % 11 düşüşle 1,29 $ ‘a düştü. Bu, geçen haftaya göre % 12 daha yüksek seviyede, ancak önümüzdeki ay gerçekleşecek hard fork heyecanı sönüyor gibi görünüyor.

Polkadot’un DOT tokenı ve Uniswap’ın UNI tokeni bir gecede en fazla değer kaybedenlerden. DOT % 7 düşüşle 32 $ ‘a geriledi. Bitcoin gibi, geçen haftadan bu yana fiyatı % 20 düştü. UNI, son gün neredeyse % 9 kayıpla 21.95 $ ‘a düştü ve geçen Pazar gününe göre % 30 daha ucuz.

XRP, son 24 saatte sadece % 2 düşmesine rağmen, XRP sahipleri için nispeten hafif bir gecede kayıplara yol açsa da, 0.42 $ ‘lık bir fiyata oturuyor.

Chainlink, Litecoin, Uniswap ve Bitcoin Cash, geçen Pazar gününden bu yana şaşırtıcı bir şekilde yüzde otuz geriledi. Chainlink’in LINK tokeni, şu anda dünden bu yana % 3 düşüşle 24,52 $ seviyesinde bulunuyor. Litecoin ve Bitcoin Cash dün gece % 5 düştü, LTC 164 $ ‘a ulaştı ve BCH 464 $’ a yerleşti.

Ayrıca bu hafta kurumsal kripto yatırımı ile ilgili haberler de yok denecek kadar az. Tesla, bir SEC dosyasında şirketin 1.5 milyar dolarlık fonunu Bitcoin’e yatırdığını açıkladığı ayın başında çıtayı son derece yüksek tuttu. Benzer şekilde, yönetim altındaki yaklaşık 9 trilyon dolarlık varlıkları kontrol eden dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock, CIO’su aracılığıyla şu anda Bitcoin ile “uğraştığını” duyurdu.

Bu ay geleneksel yatırımcılar için büyük haber, Kanada’nın geleneksel denetlenebilir bir finansal enstrüman kullanarak Bitcoin ticareti yapmak isteyen yatırımcılarına iki Borsa Yatırım Fonu başlatmasıydı. Purpose Investments tarafından başlatılan ilk ETF, ilk iki gününde yönetilen varlıklardan neredeyse yarım milyon dolar topladı. Son üç günde sadece 60 milyon dolar topladı.

Online sanat ve el sanatları hediye mağazası Etsy CEO’su Josh Silverman aracılığıyla bu yıl Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeyeceğini veya ona para yatırmayacağını duyurduğunda Cuma günü düşüşe geçti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin