FTX, 2 milyar dolarlık girişim fonunu başlattığını duyurdu
FTX, 2 milyar dolarlık girişim fonunu başlattığını duyurdu

Kripto düzenlemesi: FTX, ABD Kongresi’nden önce 10 maddelik teklif yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bahama merkezli kripto borsası FTX, düzenlemeler için on maddelik teklif yayınladı. Kripto düzenlemesi, dünya çapındaki hükümetlerin endişe duyduğu konulardan biri haline geldi. Bunun ana nedenlerinden biri kripto piyasasının ani yükselişi ve büyümesi olarak görüşüyor. Çoğu ülke, kripto piyasasının düzenlenmesi gerektiğini düşünürken ABD de aynı görüşe sahip.

FTX, kripto borsaları arasında şeffaflık çağrısı yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi, kripto düzenleme nedeninde ilerleme kaydetmeye çalışırken, kongreye piyasanın nasıl düzenlenebileceği hakkında bir fikir vermek için büyük kripto para öncülerini davet etti. Politika, kripto borsalarının piyasada yapacağı tüm seçimleri ve bunları nasıl uygulamayı planladıklarını dikkate alıyor. FTX, kripto düzenlemesi için on maddede, düzenleyicilerin spot ve türev ürünlerle uğraşan pazarları ile ilgili görüşlerini belirtti.

FTX açıklamasında, sektördeki tüm piyasa türlerinin tek bir çatı altında düzenlenmesi gerektiğini belirtti. FTX ayrıca, kripto varlıklarına üyeliklerine daha doğrudan bir yaklaşım uygulama konusunda izin verilmesi gerektiğine inanıyor. FTX; dijital varlık satıcıları ve kullanıcılar üçüncü kişiler karışmadan alım satım yapabilmesini istiyor.

FTX, kripto düzenlemesinin müşterileri koruması gerektiğini söylüyor

Bir başka dikkat çeken nokta da kripto borsaları ve yatırımlarındaki şeffaflıkla ilgili konular oldu. Kullanıcıların varlıklarının nasıl tutulduğunu ve kripto borsalarının zamanı geldiğinde dolandırıcılık ve saldırılarla nasıl mücadele edeceğini her zaman bilmeleri gerektiğine inanıyor. Ayrıca, düzenleyicilerin platformlarındaki kullanıcı etkinliklerini raporlamak için kullanılacak daha iyi bir çerçeve sağlamasını istiyor.

Yeni çerçevenin, piyasa manipülasyonunu çevreleyen sorunları ortadan kaldırırken müşteriler için yeterli koruma sağlaması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, platformların belirli işlemler için kriterlere hangi kripto paranın uyduğunu açıklamaları gerektiğini savunduğu için stabil coinlerin düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi. Ağustos ayında, KYC doğrulamasını kolaylaştıracağını duyurulmuştu. Yeni KYC doğrulaması, kullanıcıların telefon numaralarını girmesini gerekiyor ve FTX’in kullanıcının nerede olduğunu bilmesine yardımcı oluyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin