Kripto sektöründe günün öne çıkan başlıkları
Kripto sektöründe günün öne çıkan başlıkları

Kripto dünyasında bu hafta öne çıkan haberler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yoğun bir haftayı geride bırakırken kripto dünyasındaki önemli haberlere bir göz atalım.

Shiba Inu (SHIB) balina işlemleri artıyor

Shiba Inu (SHIB), son birkaç haftadır trend olan en popüler kripto paralardan biri olmaya devam ediyor. Şaka coini, bireysel ilgisindek, keskin artış nedeniyle 2021’de önemli bir değer kazandı. Sonuç olarak, SHIB’nin balina işlemleri rekor seviyeye ulaştı.

Önde gelen kripto analitik firmalarından biri olan Santiment’e göre, SHIB balinaları dijital varlığı büyük miktarlarda hareket ettiriyor. Geçen ay, önde gelen bir SHIB balina hesabı, yaklaşık 43 milyon dolar değerinde SHIB tokeni aldı. Satın almanın ardından şaka parasının fiyatı önemli ölçüde arttı. 6 Ekim 2021’de SHIB’nin fiyatı birkaç saat içinde %60’tan fazla arttı.

Bitcoin ETF’leri geleneksel piyasalarda işlemlere başladı

Yıllarca bekledikten sonra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) nihayet ABD borsasında listelenecek ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonunu (ETF) onayladı.

Yatırımcıların talebi hızla arttığı için listeleme sonrası rekor fiyatlar görüldü. ProShares tarafından çıkarılan Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF, Salı günü New York borsasında işlemlere başlarken bir günde 1 milyar dolar işlem hacmine ulaşarak, tüm gözleri üzerinde çevirdi. Valkyrie tarafından çıkarılan ikinci ETF ise Cuma günü Nasdaq borsasında ticarete başladı.

İlk Bitcoin ETF’nin hayata geçmesi, Bitcoin fiyatı için önemli bir katalizör oldu ve en büyük kripto para 67.000 dolar seviyelerinde yeni bir ATH gördü.

Facebook Novi Cüzdanı: Kripto endüstrisi için bir dönüm noktası olacak mı?

Facebook’un yeni Novi cüzdanı ve gelecekteki olası başarısına ve etkisini piyasa tarafından oldukça merak ediliyor.

Bu hafta, sosyal ağ devi Facebook, başlangıçta ABD ve Guatemala kullanıcılarını hedefleyen dijital cüzdanı Novi için pilot uygulamasını açıkladı. Bu pilot çalışma için Facebook, Coinbase Custody ve stabil coin ihraççısı Paxos ile anlaştı.

Tüm alanlarda olduğu gibi, Novi’nin lehinde ve aleyhindeki sesler, neredeyse tamamen mahremiyet konusunda olmak üzere geniş çaplı tartışmalara yol açtı.

Al Ansari Exchange, Ripple ile işbirliği yapıyor

Ripple, bu hafta haberlerde yine ön sıralardaydı. Ripple Çarşamba günü yaptığı açıklamada, BAE merkezli bir döviz ve küresel para transferi şirketi olan Al Ansari Exchange’in, Ripple’ın küresel bulut tabanlı finansal ağ teknolojisi olan RippleNet’e katıldığını duyurdu.

Resmi bir duyuruda Ripple, Al Ansari Exchange’in RippleNet Cloud aracılığıyla Malezya’ya aynı gün para transferi için önde gelen para transferi teknolojisi şirketi MoneyMatch ile bağlantı kuracağını belirtti.

Ripple, Tranglo’nun ortaklığı yeni bir dönüm noktası

Ripple, bu haftanın ilerleyen saatlerinde, Asya ödeme sağlayıcısı Tranglo ile olan ortaklığından bugüne kadar elde edilen en önemli başarılarından biri olduğunu vurguladı.

Asya, dünya çapında en hızlı büyüyen blockchain bölgelerinden biridir. Asya’daki birçok finans kurumu, bölgedeki sınır ötesi ödemeleri iyileştirmek için önemli ortaklıklar kurdu.

Ripple, ortaklığın son 6 ayda önemli bir ivme gösterdiğini ve bölgedeki daha fazla genişleme planlarından haberdar olduğunu belirtti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin