Kripto dünyasında bir dolandırıcılık vakası daha!

Kripto dünyasında bir dolandırıcılık vakası daha!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dolandırıcılık vakaları her sektör içinde oluyor. Kripto dünyası da dolandırıcılık vaklarının yaşandığı bir mecra oldu. Son dönemlerde ise vakaların arttığını görebiliyoruz. 2020 yılına nazaran 2021 yılında vakalarda artış var. Bu yıl yine muhtemel artışlar bekleniyor. Projeler ve platformlar önlem alsa da dolandırıcılığın önüne geçilemiyor. Burada yatırımcıların yaptığı bireysel hatalarda etken. 

Şimdiki vakanın başrolünde ise bir Avusturalya vatandaşı var. Önemli bir suçta bulunan vatandaş, yatırımcıları dolandırma konusunda adeta master yapmış. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde de dolandırıcılık senaryoları hep aynı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kendisini “Man behind the Machine” yani “Makinenin Arkasındaki Adam” olarak adlandıran bir Avustralya vatandaşını dolandırıcılıkla suçluyor. Şüpheli, neredeyse 41 milyon dolar toplayan sahte bir kripto düzeninden suçlu tutuluyor. 

SEC, kripto dolandırıcısını suçlu buldu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Perşembe günü Avustralya vatandaşı Craig Sproule ve kurduğu iki şirkete karşı “Yatırımcıları dolandırmak” suçlamasıyla suç duyurusuyla karşı karşıya.Bu iki şirketi ise Crowd Machine Inc. ve Metavine Inc.

Şirketler, “dijital varlık menkul kıymetlerinin kayıt dışı bir teklifi ve satışıyla bağlantılı olarak maddi olarak yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulundu” sunmasıyla da soruşturma içinde.

Menkul kıymetler düzenleyicisi, Sproule’un sosyal medya paylaşımlarında kendisinden “Makinenin Arkasındaki Adam” olarak bahsettiğini açıkladı. Makinenin Arkasındaki Adam adlı şahıs, ön satış ile beraber (ICO) 40.7 milyon dolar topladığını iddia etti. Olayların Ocak ve Nisan 2018 arasında gerçekleştiği biliniyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin