Haftalık kripto analizi: Bitcoin’in 60K mücadelesi sürerken SHIB yüzde 20 arttı
Haftalık kripto analizi: Bitcoin’in 60K mücadelesi sürerken SHIB yüzde 20 arttı

Kripto dünyası bu haftayı nasıl geçirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklarında bu hafta oldukça hareketli geçti. Piyasanın lider para birimi Bitcoin öne çıktı. Haber akışının da yoğun olduğu bir haftayı geride bırakmayı hazırlanıyoruz. ETF, NTF, piyasaya yeni giren varlık derken, Bitcoin ve Ethereum’un ATH yapmasına da şahit olduk. İşte bu haftanın notları ve yaşananları…

Kripto dünyasında 19 Ekim Salı günü tarihe not düşecek bir olay yaşadı. İlk defa Bitcoin vadeli olarak işlem gördü. ProShares şirketinin aldığı onay sonrası BITO ismiyle Bitcoin, New York borsasında listelendi. Aynı gün Grayscale SEC ile görüştüğünü açıkladı. Çarşamba günü ise Bitcoin ATH yaparak 67.000 dolara ulaştı. Elinde BTC tutanların tamamı kâr yaptı.

Haftanın son iş günü ise ikinci ETF Valkyrie tarafından borsaya çıktı. Nasdaq borsası BTF ismiyle Bitcoin’i listeledi. Ancak ikinci ETF, Bitcoin rallisini sürdüremedi. Bunun sebebi olarak Bitcoin’in düzeltmeye gitmesi vardı. Ayrıca Binance.US borsasında Bitcoin’in 8.200 dolara iğne atması geri çekilmeyi tetikledi.

Ethereum ve altcoinler, Bitcoin sonrasında hareketlendi

Bitcoin’in ATH yapmasından sonra tüm gözler Ethereum’a çevrildi. Piyasanın ikinci ve altcoinlerin lideri olan Ether, Perşembe günü tüm zamanlar zirvesini gerçekleştirdi. Ethereum, 4.375 dolar ile az da olsa yeni bir zirve yaptı. Bu da altcoinler için önemli bir gelişme olarak kabul edildi.

Altcoinlerde ise anlık ciddi pump yaşayanlar oldu. Özellikle borsa liselemeleri varlıklara 2x-3x kadar değer kazandırdı. Bunların içinde önce çıkan ARPA ve ASM oldu.

Kripto dünyası yeni varlıklarla tanışmaya devam ediyor

Piyasa içinde yeteri kadar kripto para olmasına rağmen her geçen gün yeni varlıklar katılmaya devam ediyor. 2017 yılına göre ciddi şekilde kripto para sayısı arttı. 13 binden fazla kriptonun olması gerçekten ürkütücü. Birçok uzman ve analiste göre zaten kripto varlılarının yüzde 95’i çöp olacak.

Yeni piyasaya çıkan varlıklara yatırım yaparken her zaman dikkatli olmak gerekir. Projelerin içerikleri ve hangi platformun ön satışa çıkardığı son derece önemli. Bu hafta Lazio Fan Token, Binance borsası tarafından ön satışla piyasa sunuldu. 1 dolardan ön satışa çıkan varlık Binance borsasının listelemesiyle 100 doları gördü.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin