Kripto dostu dijital banka
7 Eylül Pazartesi günü, İngiltere'nin en yeni "rakip bankalarından" biri olan Ziglu, Ziglu mobil uygulaması tarafından desteklenen tüm para birimleri için eşler arası (P2P) ödemelerin başlatıldığını duyurdu. Uygulama hem iOS hem de Android için mevcut durumda.

Kripto dostu dijital banka “Ziglu” P2P fiat ve kripto ödemelerini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Eylül Pazartesi günü, İngiltere’nin en yeni “rakip bankalarından” biri olan Ziglu, Ziglu mobil uygulaması tarafından desteklenen tüm para birimleri için eşler arası (P2P) ödemelerin başlatıldığını duyurdu. Uygulama hem iOS hem de Android için mevcut durumda.

Sanal (uygulama tabanlı) banka Ziglu’nun kurucusu ve CEO’su, Birleşik Krallık merkezli Starling Bank’ın kurucu ortağı ve eski CTO’su Mark Hipperson’dur.

Hipperson daha önceden yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“2020’de, 25-45 [yaş] demografisinin kriptoya kolay ve güvenli erişim isteyeceğini düşünüyoruz. İnsanların yalnızca % 1’i kripto satın almak için büyük platformlara gidiyor ve biz daha iyisini yapabileceğimizi ve belki de onlara daha iyi fiyatlar sunabileceğimizi düşünüyoruz.”

Ziglu ne sağlıyor?

Ziglu, Elektronik Para Yönetmeliği 2011’e (EMR’ler) uygun bir elektronik para kurumu (EMI) olarak yakın zamanda Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi olan Financial Conduct Authority (FCA) tarafından yetkilendirildiği günden bu yana P2P ödemeleri sunabilmekte.

Ancak, “Ziglu tarafından sağlanan kripto varlıklar ve kripto varlık hizmetlerinin FCA tarafından düzenlenmediğini ve e-para / ödeme hizmetleriyle aynı düzenleyici korumalara sahip olmadığını” belirtmek gerekiyor.

Ziglu’nun temel özelliklerinden bazıları şunlar:

Tüm para birimleriniz (fiat ve dijital) tek bir yerde.

Ziglu’nun tüm işlemlerde % 1,25 komisyon almasıyla kripto para birimlerini (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether ve Litecoin gibi) alıp satmanın kolay bir yolu bulunuyor.

Her müşterinin kripto varlığı için 50.000 £ ‘luk sigorta kapsamı.

Ziglu kullanan arkadaşlarınıza ve ailenize fiat (GBP) ve kripto gönderme veya Faster Payments sistemi aracılığıyla birinin İngiltere banka hesabına fiat (GBP) gönderme yeteneği.

P2P ödemeleri

P2P ödemeleri, “bir akşam yemeği faturasını arkadaşlar arasında bölmekten kira ödemeye kadar her şey için kullanılabilecek işlemler” sağlıyor. Ayrıca Ziglu müşterileri “Ziglu içindeki herhangi bir kişiden herhangi bir para birimini anında gönderebilir veya alabiliyor.”

Ziglu kurucusu ve CEO’su Mark Hipperson ayrıca şu vurguyu da yapıyor:

“AirBnB’nizin maliyetini bölmek veya bir Bitcoin doğum günü hediyesi göndermek olsun, insanlara ödeme yapmak, bulundukları yerden veya para biriminden bağımsız olarak anında, ücretsiz ve kolay olmalı.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin