Kripto devrimi için sınır ötesi bankacılık ağı: IBM ve Stellar ortaklığı
Kripto devrimi için sınır ötesi bankacılık ağı: IBM ve Stellar ortaklığı

Kripto devrimi için sınır ötesi bankacılık ağı: IBM ve Stellar ortaklığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM’nin Blockchain çözümleri başkanı Jesse Lund, teknoloji devinin sınır ötesi ödemeleri güçlendirmek için Stellar protokolünü kullanan World Wire platformu hakkında bir duyuru hazırladığını doğruladı.

Stellar Blockchain’i stablecoin’ler üzerine yoğunlaşacak

Stellar, dijital para ve fiat para birimi arasındaki transferler için açık kaynaklı, merkezi olmayan bir protokoldür.

Jesse Lund, Cheddar’a bankaların fiat para birimlerinde ölçülen sabit fiyatları korumak için tasarlanan ve dünyadaki parayı hareket ettirmek için tasarlanmış bir tür kripto para birimi olan istikrarlı paraları kullanmakla “çok ilgilendiklerini” söyledi. Borsalar ve çeşitli aracılarla eski sistemlerde dolaşan geleneksel para ile karşılaştırıldığında, bu kripto para birimleri çok daha hızlı ve daha ucuza yerleşebilir. Jesse Lund konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Sınır ötesi ödemelerin manzarasını gerçekten değiştirecek yeni ve devrim niteliğinde bir şey inşa etme yolunda olduğumuz için gerçekten heyecanlı hissediyoruz.

Dünyada çok ilgilenen birkaç bankadan daha fazla bahsedeceğimizi ve kendi yerel fiat paralarında stablecoin oluşturmanın muazzam ticari faydasını göreceğimizi doğrulayabilirim. Ve bu, World Wire ağındaki katılımcılar için daha iyi bir ekosistem oluşturacak.

Eski platformların operatörleri, dijital çağda tüketicilerin hareket halindeyken ve talep üzerine iştahlarında mobil kullanıcılara hitap etmeye çalışırken, IBM, bankacılık endüstrisinde devrim oluşturacak yeni çözümler bulmaya çalışan tek görevli değil.

IBM World Wire’ın, JPM Coin’den farklı

Geçen ay, JP Morgan dijital bir varlık çıkaran ABD’deki ilk büyük banka oldu: JPM Coin. JPM Coin’in borç veren ile müşterileri arasındaki ödemeleri düzenlemek için bir ağa güç sağlamak üzere tasarlandığı ve sınır ötesi ödemeleri veya şirket borç verme hizmetlerini aktarmak için Blockchain teknolojisini kullandığı bildiriliyor.

CNBC tarafından yayınlanan bir rapora göre, JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, dijital ekonomi gelişmeye devam ederken JPM Coin için çeşitli olanaklar olduğunu düşünüyor. JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, JPM Coin için şunları söylüyor:

JPMorgan Coin dahili olabilir, ticari olabilir, bir gün tüketici olabilir.

IBM World Wire’ın JPM Coin’den nasıl farklı olduğu sorulduğunda, Lund, JPM’nin dışlanma modeli ile IBM’in dışlanma modeli arasındaki önemli bir ayrımın ana hatlarını çizerek, şunları söyledi:

JPM Coin’in çözümü gibi tescilli bir çözüm değil, ancak yaptıklarını kendileri için çok anlamlı bulduğunu düşünüyorum. JPM’nin yaptığı da, bence, yaptığımız işe muazzam bir doğrulama ekliyor. Ancak stablecoin hakkındaki görüşümüz, daha geniş bir alanda erişilebilir olmaları gerektiğidir. Ve World Wire’ın yapmayı istediği şey, dijital varlıkların finansal kuruluşlar arasındaki esnekliğini sağlamak. Bu yüzden gelecekte gerçekten oyun değiştirici olacağını düşünüyorum.

Stellar’ın kurucu ortağı Lund ve Jed McCaleb, 19 Mart’ta Singapur’da yapılacak olan Money20/20 konferansında dijital varlıklar ve bankacılık üzerine bir sunum yapacak. Gündeme göre, IBM’nin etkinlik sırasında “özel ürün duyurusu” yapması bekleniyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin