Kripto davaları yıl sonuna kadar 6 kat artması bekleniyor
Kripto davaları yıl sonuna kadar 6 kat artması bekleniyor

Kripto davaları 2017’den bu yana üç kat arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lex Machina tarafından yayınlanan son rapora göre, kripto davaları sayısı 2018’in ilk iki çeyreğinde, 2017’nin tamamından üç kat daha fazla oldu.

Kripto davaları yıl sonuna kadar 6 kat artması bekleniyor

Legal Analytics platformunun yaratıcısı, 2017 yılında, Bitcoin, kripto para birimi veya Blockchain kapsamında 15 vakanın bulunduğunu belirten 2018 Menkul Değerler Dava Raporu’nu yayınladı. Bu arada, 2018’in ilk ve ikinci çeyreğinde, bu kapsamlarda olan dava sayısı 45’e ulaştı. Mevcut eğilim devam ederse, bu artış yılsonunda muhtemelen altı kattan fazla olacağı anlamına geliyor.

2018’de bugüne kadar açılan tüm davalardan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sorumluydu. Bu büyük olasılıkla SEC’in başkanı Jay Clayton’ın hileli ICO’lar üzerinde bir baskı oluşturmasından kaynaklanıyor. Clayton geçen sene Ocak ayında resmi olarak aday gösterildi ve beş ay sonra görevine başladı.

Kripto davaları Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki fiyat düşüşüne bağlı

Diğer yandan, vaka sayısındaki artış, rekor seviyelerden düşen Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki fiyat düşüşüne de denk geliyor gibi görünmektedir. Özellikle, geçen yılın dördüncü çeyreğinde Bitcoin, Blockchain veya kripto ile ilgili sadece yedi vaka vardı, ancak bu, bu yılın ilk çeyreğinde üçe katlandı.

Legal Analytics firması tarafından yapılan açıklama, 2018 yılının ilk iki çeyreği, kripto para birimi veya Bitcoin ile ilgili menkul kıymet vakalarının sayısında önemli bir artış olduğunu gösterdi. Hukuk Analitiği anahtar kelimelerinin arama işlevini kullanan Lex Machina, bu yeni bölgeyle ilgili dava dosyalarının 2017’de yedi vaka iken, 2018’de 22 vakayla yükseldiğini keşfetti.  Kripto alanındaki yüksek profilli firmalar arasında, Ripple Labs ve Bitconnect bulunuyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ne açılan davalarda bulunuyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin