featured

Bir önceki kripto çöküşünü tahmin eden analistten yeni öngörü: Bitcoin 13,000 dolara düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pazartesi günü yaşanan kripto piyasası çöküşü, artan enflasyon, stETH-ETH depeg ve kripto FUD gibi sebeplerin bir sonucu olarak milyarlarca tasfiye gördü. Bugün piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, bazı kayıpları telafi etmeden önce anlık olarak 20,850 dolara düştü. Şimdi ise deneyimli yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin’in 13,000 dolara düşebileceğini tahmin ediyor.

kripto para Bitcoin

İlginç bir şekilde Peter Brandt, kripto para piyasası lideri olan Bitcoin mayıs ayı başlarında hâlâ 38,000 dolar seviyesinde işlem görürken 28,000 dolara gerileyeceğini tahmin eden ilk kişi olmuştu.

BTC 13,000 dolara düşme riskiyle karşı karşıya

Fiyat hâlâ düşmeye devam ettiği için Bitcoin şu anda büyük bir baskı altında. Şu anda kripto piyasası lideri, son 24 saatte %8 oranında bir düşüş kaydetti ve 22,859 dolardan işlem görüyor.

Peter Brandt, 14 Haziran’da paylaştığı bir tweet’te, çift tepe modeline bağlı olarak BTC fiyatının muhtemelen 13,000 dolara düşebileceğini söyledi. Aralık 2017 ve Haziran 2019’un yüksek seviyeleri şimdi aşağı yönlü hedefler gibi görünüyor.

Çift tepe modeli, fiyat art arda iki zirveye ulaştığında ve ardından iki nokta arasında ılımlı bir düşüşe geçtiğinde meydana gelen bir modeldir ve bu model yaklaşan bir tersine dönüş hareketini gösterir. Düşüş hissi, destek noktası daha küçük olan yüksek seviyenin altına düştüğünde onaylanır. Bu durumda, Aralık 2017 ve Haziran 2019 zirveleri iki hedeftir.

Bu nedenle Bitcoin, 19,798 doların altına düşerse 13,000 dolara doğru giden yol açılacaktır. Tarihsel olarak, BTC önceki zirveleri asla ihlal etmedi. Bu da BTC tarihinde ilk kez fiyatın 2017 seviyesini geçip daha da düşebileceği anlamına geliyor.

Nitekim 15 Haziran’da Federal Rezerv’in 75 baz puan faiz artırma olasılığı %97’ye yükseldi. Bu da kripto piyasası üzerinde daha fazla baskı yaratacaktır.

Bitcoin (BTC) 200-WMA’ya dokunuyor

Bitcoin, fiyatların genellikle tarihsel olarak toparlandığı 200 haftalık hareketli ortalamaya da dokundu. 200-WMA, balinalar ve kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin için en düşük giriş seviyesi olarak kabul edildi. Ayrıca, bugün 21,000 seviyesinden görülen toparlanma 200-WMA’dan kaynaklanıyor. Ancak bu sefer 200-WMA’nın altında yeni bir mum oluştu. Dolayısıyla düşüşün devam etme olasılığı oldukça yüksek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin