Önde gelen kripto borsası, Mastercard ile önemli bir anlaşmaya imza attı!

Önde gelen kripto borsası, Mastercard ile önemli bir anlaşmaya imza attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen kripto borsası Coinbase, ödeme devi Mastercard ile ortaklığını duyurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak Coinbase, kullanıcılarının Mastercard altyapılı banka ve kredi kartları aracılığıyla NFT satın almalarına izin verecek.

Kripto borsası Coinbase, NFT pazarı kurmak için çabalarını artırıyor

Ortaklık, banka veya kredi kartı yoluyla doğrudan NFT satın alımlarını kolaylaştırarak sürtünmeyi azaltmayı ve NFT için kripto para alma gereksinimini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kripto borsası, NFT’leri daha erişilebilir kılmak ve kullanıcıların doğrudan satın almalarını kolaylaştırmak amacıyla “dijital ürünler” olarak sınıflandırmak istiyor. Borsa bu nedenle Mastercard ile birlikte çalıştığını söyledi.

“NFT’leri “dijital ürünler” olarak sınıflandırmak için Mastercard ile birlikte çalışıyoruz ve daha geniş bir tüketici grubunun NFT’leri satın almasına izin veriyoruz. Ayrıca yakında, Coinbase tarafından belirtildiği gibi, Mastercard kartlarını kullanarak ödeme yapmanın yeni bir yolunun kilidini açacağız.”

Bir NFT satın almak için kullanıcıların, bir kripto cüzdanına kaydolması, kripto para satın alması ve bunun ardından NFT pazarına girmesi gerekiyor. Bu süreç, oldukça zahmetli ve kapsamlı. Bunu kolaylaştırmayı amaçlayan Mastercard, NFT’ler için nasıl ödeme yapılacağı konusunda “tüketici seçimini genişletmenin” yollarını aradığını belirtiyor. Kripto borsası Coinbase, blog yazısında bu durumdan şöyle bahsetti:

“Kripto para meraklıları bu sürece alışkın. Ancak kriptoya yabancı çoğu insan için bu yöntem basit değil. Çok daha kolay olması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece NFT’ler, herkes için ulaşılabilir olacak.”

Coinbase kısa süre önce platformunda, NFT’lerin basılması ve ticaretinin yapılmasını kolaylaştırmak için bir NFT pazarı kuracağını duyurdu. Bu ortaklık sayesinde borsa, ödeme yöntemlerini basitleştirerek kullanıcılara erişilebilir NFT satın alımları sağlamayı amaçlıyor.

Kripto borsası Coinbase konuyla ilgili, “Mastercard ile yaptığımız çalışma sayesinde Coinbase NFT’de daha iyi bir müşteri deneyimi sağlayabileceğiz ve bu fırsatı Mastercard’ın ölçeği ve küresel ağı aracılığıyla daha geniş ekosisteme getirmenin yollarını bulmayı planlayacağız.” dedi.

Mastercard kriptoya yöneliyor

Mastercard son zamanlarda kripto alanındaki çabalarını yoğunlaştırdı. Ödeme şirketi kısa süre önce kullanıcılara kripto ile ilgili hizmetler sunmak için Bakkt ile ortaklığını duyurdu. Bunun yanında şirket, platform genelinde kullanıcılara dijital para birimiyle ilgili erişilebilir hizmetler sunmak için BitPay, Mintable ve Gemini ile ortaklıklar kurmuştu.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin