Kripto borsası FTX 7/24 tokenize hisse senedi ticareti sunmaya başlıyor
Kripto borsası FTX 7/24 tokenize hisse senedi ticareti sunmaya başlıyor

Kripto borsası FTX 7/24 tokenize hisse senedi ticareti sunmaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası FTX, tokenize edilmiş hisse senedi ticareti alanına giriyor.

Borsanın hamlesi ne anlama geliyor?

Borsa artık kullanıcıların Tesla, Amazon ve Apple gibi hisse senetlerini satın almalarına izin verecek. Kesirli hisse senedi ticareti, birden az hisse satın almaya izin veriyorr ve özellikle yüksek maliyetli hisse senetleri için kullanışlıdır.

FTX, önümüzdeki hafta yayınlanacak yeni 7/24 teklif için Alman finansal hizmetler firması CM-Equity ve İsviçre merkezli tokenizasyon çözümleri sağlayıcısı Digital Assets AG (DAAG) ile ortaklık kurdu.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried yaptığı açıklamada “birçok müşterinin” bir süredir hisse senedi alım satım özelliği talep ettiğini ve CM-Equity ve DAAG’ın teklifinin etkinleştirmeye yardımcı olduğunu söyledi.

Ortaklıklar kilit rol oynuyor.

Bankman-Fried, “CM-Equity hisse senetlerini saklıyor. Üzerlerindeki tokenlar daha sonra FTX’te alınıp satılıyor ve temel hisse senetleri için kullanılabilir. CM-Equity, lisanslı bir kuruluştur ve katılan tüm müşteriler ve alım satımlara uyum sağlıyor” açıklamasını yapıyor.

Bankman-Fried, diğer yandan DAAG’ın ortaklığı bir araya getirmede “kilit rol” oynadığını söyledi. DAAG, web sitesine göre, müşterilerine finansal ürünleri belirtme konusunda yardımcı oluyor.

FTX’in diğer ürünlerinde olduğu gibi, hisse senedi ticareti teklifi ABD’de ve İran, Suriye ve Kuzey Kore gibi diğer kısıtlanmış yargı bölgelerinde mevcut olmayacak.

Piyasanın başka yerlerinde, kripto şirketleri Uphold ve Robinhood, diğer şirketlerin yanı sıra kesirli hisse senedi ticareti de sunuyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin