featured

Kripto borsalarında ABD dolarının pazar payı düşüş yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da başlayan krizin ardından gözler yeni ekonomik verilere döndü. Zaten son birkaç yıldır Amerika’nın izlemiş olduğu yol politik olarak tatışılmaya devam etti. Tüm bu konuların ardından kripto borsalarına yönelim arttı.

Son 1 haftaya baktığımızda bankaların risklerine bakarak yatırımcılar Bitcoin ve türevlerine daha çok yönelim gösterdi. Bir diğer önemli veri ise ABD dolarının pazar payında düşüş yaşaması oldu. Kripto borsalarında Amerikan doları gücünü gitgide kaybediyor.

Kaiko’ya göre, doları kullanan kripto borsalarındaki itibari para işlemleri geçen yıl %69’dan %47’ye düştü. Bu arada, Bitcoin/Ethereum oranı Temmuz 2022’den bu yana en yüksek seviyesinde kalabildi.

Kripto borsalarında düşen ABD doları oldu

Merkezi kripto borsalarında ilk tercih sebebi stablecoin’ler oluyor. Tether ve diğer sabit paralar piyasanın büyük bölümünde hakim kaldı. Merkezi kripto borsalarda (CEX) sadece bir yıl içinde dolar pazar payı %69’dan %47’ye düştü. Bu Amerika dolarının bir başka aldığı darbe olarak öne çıkıyor.

Kurumsal bir kripto para piyasası veri sağlayıcısı olan Kaiko, bir raporda Bitcoin’in ticaret hacminden ve fiyat artışından bahsetti. Piyasanın en büyük varlığı 28.000$ sınırını geçti ve güçlü bir ivme göstermeye devam ettiği vurgulandı.

Kaiko, en likit 18 kripto borsasından alınan bilgilere göre, kripto ticaret hacminin 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve rakamın 14 Mart’ta 51 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Stablecoin’ler CEX’lerde kullanıma hakim ve Kaiko, birkaç olayın bu sektöre gerilim getirdiğine inanıyor. Halihazırda, merkezi borsalardaki tüm işlemlerin %78’i stablecoin cinsinden yapılıyor. Bu işlemlerin yalnızca %19’u geleneksel para birimleri cinsinden yapılıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin