Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!
Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!

Kripto balinasından akılalmaz transfer: 936 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ellerinde tuttukları yüksek meblağlar nedeniyle sektörde “balina” ismiyle anılan kripto para zenginleri, tuttukları bu paraları hareket ettirerek piyasayı heyecanlandırabiliyor. Son olarak bir balina botunun radarına takılan transferde 936 milyon dolarlık Bitcoin taşındığı ortaya çıktı.

“Şaka gibi işlem ücreti”

Söz konusu büyük kripto para sahibi, 936 milyon dolara tekabül eden 101.857 BTC taşıdı ve bunun karşılığında işlem ücreti olarak yalnızca 48 sent ödedi.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

İşlem ilk olarak Bitcoin Block Bot olarak bilinen otomatik defter izleyici tarafından tespit edildi. En son blok verilerine göre, balina BTC’yi iki ayrı cüzdana bölerek 5.000 BTC’yi bir bilinmeyen cüzdana gönderdi ve kalanı ise bilinmeyen ayrı bir cüzdana gönderdi.

BitInfoCharts verileri 101.857 BTC’lik tutarın ilk kez balina cüzdanına 2 Nisan’da girdiğini gösteriyor. Cüzdan, sahibi aniden fonları taşımaya başlayıncaya kadar önemli miktarda BTC göndermedi veya almadı.

Balina, Bitcoin transferi için Segwit’i kullanarak tasarruf etti

Blockchain teknoloji firması Blockstream’e göre, gizemli kripto balinası SegWit’i kullandığından transfer işlem ücretlerinde %41 tasarruf sağlayabildi.

Söz konusu BTC’ler, açık pazarda satılabileceği bilinen herhangi bir kripto borsalarına doğru gidiyor gibi görünmüyor. Balinanın, BTC’lerini tezgah üstü ticaret yapan veya güvenlik ve yönetim amacıyla birden fazla adrese kaydıran erken bir yatırımcı olabileceği düşünülüyor. İşletmenin, müşterileri adına dijital varlıkları yöneten bir kripto para birimi borsası, saklama sağlayıcısı veya kurum olması da mümkün.

Bu arada koronavirüste ikinci dalganın başlamasıyla altın fiyatının yeni bir rekor kıracağı iddia ediliyor. Peki Bitcoin fiyatı bundan nasıl etkilenecek? Cevabı buradaki haberimizde.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin