Kripto balinaları düşüşte Bitcoin alıyor!
Kripto balinaları düşüşte Bitcoin alıyor!

Kripto balinaları düşüşte Bitcoin alıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı hayati öneme sahip 21 bin dolarlık fiyat seviyesinin üzerinde işlem yapmak için toparlandı. Son 30 gün içinde %30 oranında düşüş kaydetti. Bu arada, büyük balinalar BTC varlıklarını artırma fırsatını yakaladı.

Bitcoin 2. çeyrekte %56 düştü. Santiment verilerine göre 10 ile 100 BTC tutan Bitcoin balinaları son düşüşten yararlanmaya devam etti. Son 5 hafta içinde cüzdanlarına yaklaşık 52.000 Bitcoin ekledi.

Bu arada, BTC fiyatı -%27 oranında düşüş kaydetti. Bu birikim BTC yatırımlarını 4,29 milyona çıkardı. Bitcoin, yazım sırasında ortalama 21.675 dolar fiyatla işlem görüyor. Fiyatları son 7 günde %13 oranında sıçramayı başardı. Ancak fiyatı, son 11 yılda üç aylık bazda büyük düşüşü kaydetti.

Fiyatlar 2022 yılında ikinci çeyreğinde %56 düşüş kaydetti. Bu, BTC’nin üç aylık bazda tarihindeki en kötü 2. düşüşü oldu. Bu fiyat hareketi balinaları daha fazla token eklemesine neden oldu.

Balinalar bir satın alma çılgınlığı

Bu arada, BTC’nin 24 saatlik işlem hacmi 54,5 milyar dolar arttı. Ancak, son fiyat artışı ile hakimiyeti arttı. Rapora göre, küresel kripto piyasası, olumsuz bir makroekonomik görünümden etkilendi.

Elde edilen verilere göre BTC fiyatı 2022 Haziran ayında %37’nin üzerinde düşüş kaydetti. BTC balinasının en büyüğü Temmuz ayının ilk haftasında 786 Bitcoins ekleme gerçekleşti. Son olarak balinalar 16 milyon dolardan fazla BTC ekledi. Balina şu anda 132 bin doların üzerinde Bitcoin tutuyor. Şu anda yaklaşık 2,6 milyar dolar değerinde.

Glassnode, 1.000 BTC’nin üzerinde tutan balinaların son zamanlarda büyük bir satın alma kaydetti. Bu balinalar ayda yaklaşık 140 bin BTC biriktiriyor ve bu da doğrudan borsalardan. Balinalar yaklaşık 8,7 milyon Bitcoin tutar. Arzın yaklaşık %45,6’sı olarak hesaplanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin