featured

Kripto araştırmaları, kullanıcısı sayısının 2030 yılında bakın ne kadar olacağını düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İnsanların kripto benimsemesi 2021 yılından sonra büyük artış gösterdi. 2019 senesinde görülen Covid-19 salgını sonrasında insanlar ekonomik özgürlük arayışı içine girdi. Bu yüzden de 2020 sonrasında dijital varlıklar daha fazla popüler hale geldi. 

En çok adını ise 2021 yılında duyduk. Bu zaman diliminde ise Bitcoin, 69.000 dolar ile tarihi zirve yaptı. İçinde bulunduğumuz sene iyi olmasa da benimseme insanlar tarafından halen tazeliğini koruyor. Kripto araştırmaları da bunu söylüyor.

BCG, Bitget ve Foresight Ventures, 2030 yılına kadar bir milyar kripto para birimi kullanıcısının kilometre taşına ulaşacağını tahmin ediyor. Kripto araştrımaları sırasında ortaya çıkan bu rakam devasa bir havuzu temsil ediyor.

Kripto araştırmaları, 2030 yılını işaret ediyor

Boston Consulting Group (BCG), Bitget ve Foresight Ventures tarafından yürütülen ortak bir araştırma, dijital varlık benimsemenin hala ilk günlerinde olduğunu ortaya koydu. Varlıklar, trend devam ederse, toplam kripto para kullanıcılarının 2030 yılına kadar bir milyara ulaşması gerektiğini iddia etti.

Araştırmaya göre, toplam bireysel servetin yalnızca %0,3’ü varlık sınıfında dağıtıldığı için kripto benimseme hala temel noktasında. Karşılaştırıldığında, insanların fonlarının %25’i özel şirketlerin hisseleri gibi hisse senetlerine tahsis edilir.

Latin Amerikalılar dijital varlıklara büyük meblağlar yatırmaya en meyilli ükeler. Afrika kıtasında ise tek bir yatırımcının elinde yaklaşık 190 dolar değerinde kripto para bulunduruyor.

Kripto araştırmaları; düşük benimseme oranına ve son piyasa düşüşüne rağmen, BSG, Bitget ve Foresight Ventures, önümüzdeki yıllarda dijital varlık evrenine yeni bir insan dalgasının katılmasını bekliyor. 

Varlık sınıfını 1990’lardaki internet gelişimiyle karşılaştıran kuruluşlar, kripto kullanıcılarının sayısının 2030 yılına kadar bir milyara ulaşacağını hesapladı.

Profesyonel yatırımcıların dijital varlık endüstrisini diğerlerinden daha çekici bulduklarını belirtmekte fayda var. Bireysel yatırımcılar, varlıklarının yaklaşık 300 milyon dolarını veya %4’ünü dağıtırken, kurumsal yatırımcılar toplam portföylerinin %2’sini tahsis etti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin