kripto anketi
Kripto anketi: Kripto aleminin en etkili ismini duyunca şaşıracaksınız

Kripto anketi: Kripto aleminin en etkili ismini duyunca şaşıracaksınız

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çoğunlukla eleştirilen ama her zaman eğlenceli olan John McAfee, şüphesiz, sosyal medyada kripto ekosistemi için en çok konuşan isimlerin başında geliyor. Ayrıca yakın zamanda yapılan bir kripto anketi de onu destekler nitelikte. Yapılan anket, McAfee’nin coin ticareti konusunda aslında en etkili kişi olduğunu ortaya koyuyor.

John McAfee birçok eleştiriye rağmen en etkileyici isim olarak ilan edildi

Clovr firması, kripto para yatırımcılarının kime güveneceğini belirlemek için, analizler, güncellemeler ve tahminler yapan etkileyiciler hakkında Blockchain ile ilgilenen 500 kişi üzerinden bir anket yaptı. İnsanlardan yaklaşık 80 etkileyiciden oluşan bir listeden seçim yapmaları istendi ve tercihleri, her endüstri figürünün Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube’da bir meta sıralaması oluşturmak için toplam takipçi sayısıyla birleştirildi.

Çalışmada John McAfee’nin en etkili karakter olduğu görüldü. Ardından Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ikinci sırada ve Litecoin yaratıcısı Charlie Lee üçüncü sırada yer aldı. Çok daha şaşırtıcı olan ise eğer sosyal medya takipçilerinin sayısını göz ardı edilirse ve sadece güven faktörüne odaklanırsanız, geçmişte bazı şüpheli projeleri tanıtan McAfee’nin  yine de ilk sırada yerini almasıydı. Antivirüs sistemleri öncüsü farklı yaş gruplarında ve politik görüşlere göre de en üst sırada yer aldı.

Ancak, araştırmacılar McAfee için birkaç zayıf nokta olduğunu gösteriyor. Kadın katılımcılar arasında ise beşinci sırada yer alan McAfee’nin takipçilerinin neredeyse yüzde 85’nin sadece Twitter platformdan geldiği görüldü.

Survey Finds John McAfee Is the Most Influential Crypto Trading Figure

Kripto anketi: Demokratlar ETH’yi, Cumhuriyetçiler LTC’yi mi seviyor?

McAfee, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar arasında da ilk sırayı aldı. Ve bu da siyasi eğilimlerin özellikle kripto kullanıcıları için bir kriter olmadığını gösteriyor. Daha da şaşırtıcı olan, Charlie Lee’nin kripto parayla ilgilenen Cumhuriyetçiler arasında ikinci sırada yer almasıydı. Ancak Demokratlar için ilk beşte bile yer almadı. Benzer şekilde Vitalik Buterin, Demokratlar arasında ikinci sıraya yerleşti. Ancak Cumhuriyetçiler için ilk beş sırada yer bulamadı.

Araştırmacılar, toplamda 500 katılımcıdan yüzde 26’sının kadın, yüzde 74’ünün ise erkek olarak açıkladı. Katılımcılar yaşları 18 ile 73 arasında değişmekte olup, ortalama yaş 32’idi. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 42’si Cumhuriyetçi ve yüzde 56’sı Demokratlar olarak rapor edilmiş, diğer tüm siyasi partiler ise örneklem sayısının yetersiz olması nedeniyle sonuçlardan çıkarılmış.

,Survey Finds John McAfee Is the Most Influential Crypto Trading Figure

news.bitcoin

Şirket tarafından yapılan anketin tam dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin