featured

Kripto analistleri Kasım ayından umutlu! İşte gerçekleşmesi beklenen 3 gelişme…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ekim ayının sonuna yaklaşırken kripto piyasası, hafta ortası bazı hızlı kazanımlarla yatırımcıların umutlarını ateşlemeyi başardı.

Küresel kripto piyasası değeri, 26 Ekim’de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve çoğu altcoin günlük grafiklerinde rekor kazançlar kaydettiği için 1 trilyon doları test etti. Günlük ve haftalık grafiklerdeki yeşiller, yatırımcıları kripto piyasasına geri dönmeye teşvik ederek ticaret hacimlerini ve short pozisyonların tasfiyelerini hızlandırdı.

Yine de hemen hemen her şey gibi, kazanımlar, ralliler ve yükseliş duyguları sınırlıydı. Hırpalanmış BTC fiyat hareketi kısa süre sonra konsolidasyonun kurbanı oldu. Böylece piyasa değeri bu yazının yazıldığı sırada 990,39 milyar dolara geriledi.

Bitcoin ve piyasanın geri kalanındaki kazançlar, Kasım ayın için yükseliş spekülasyonlarının kapılarını açtı. Kripto varlıklarının makro hareketine bakarak Kasım 2022 için en büyük 3 kripto tahmini şu şekilde:

Bitcoin 30,000 dolar olabilir

Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 69,000 dolardan %70 oranında bir düşüş yaşadı. BTC fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından neredeyse bir yıl sonra, piyasadaki birçok kişi fiyatın tekrar yükselmesini bekliyor.

Son zamanlardaki %8’lik haftalık kazançlar, BTC fiyat hareketini neredeyse bir aydır hareket ettiği aralıklı momentumdan kurtardı. Messari’den gelen veriler, BTC fiyatının nihayet Haziran 2022 döngüsünün en düşük seviyesinden neredeyse %16 oranında artış kaydettiğini gösterdi.

Kısa vadeli belirsizliğe rağmen, piyasa lideri sağlıklı bir görünüm sunuyor. Uzun vadeli bir yükseliş eğilimi, BTC rezervlerinin düşüş eğilimine devam ederken USDC rezervlerinin konuşlandırılmaya devam etmesi sebebiyle oluştu.

Bunun dışında Bitcoin’in haftalık fiyat grafiği, Mart 2022’den bu yana geçerli olan uzun vadeli düşüş trendinden sapan fiyat hareketi gösterdi. Ayrıca, BTC’nin RSI değeri de Kasım 2022’den bu yana devam eden uzun vadeli düşüş trendinden dönüyor gibi görünüyor.

kripto para grafik

Kasım ayında 23,900 doların üzerine çıkan Bitcoin fiyatı, 30,000 dolarlık direnç noktasının üzerine çıkmak için mücadele edebilir.

Bununla birlikte, kripto kralının toparlanmaya başlayabileceğini ve madencilik ödülünü yarıya indireceği sebebiyle Mart 2024’e kadar 63,000 dolara ulaşabileceği öngörülüyor. Tahmin, BTC’nin Temmuz 2016 ve Nisan 2020 tarihlerinde görülen yükseliş hareketini tekrarlayabileceği ihtimali ile Matrixport Markus Thielen tarafından yapıldı.

Her iki zaman diliminde de Bitcoin fiyatı yükselişten 15 ay önce ivme kazanmaya başladı. Bu varsayıma göre, BTC fiyatı önümüzdeki ay yükseliş ivmesine başlayabilir.

Ethereum 2,000 dolara ulaşacak

Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, geçen hafta neredeyse %20 oranında değer kazanarak yatırımcıların yüzünü güldürdü. ETH fiyatı, 1,500 dolarlık önemli direnci kırmayı başardı ve bu yazının yazıldığı sırada 1,534 dolar civarında işlem gördü.

Geçen yıl, ETH kazançlar açısından Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyi başardı. Ancak 2022 boyunca ETH sakince BTC’nin liderliğini izledi. Yine de geçen hafta ETH, BTC fiyatından ve piyasa değerine göre en iyi 100 kripto para biriminin çoğundan daha yüksek kazançlar gördü.

Ethereum’un 2,000 dolarda bulunan direnç noktasına doğru giden yolu açık olabilir.

Uzun vadeli MVRV oranının tersine dönmeye başlaması ve büyük para çekme işlemlerine dikkat çeken döviz çıkışları ile ETH fiyatı bir kırılmaya hazırlanıyor olabilir. 1,750 doların üzerinde bir fiyat kırılması gerçekleşmesi durumda ETH 2,000 dolara ulaşabilir.

Altcoin sezonu geliyor

Altcoin’ler, Bitcoin konsolidasyonunun daha büyük piyasa kayıpları için yolunu açmasıyla bu yılın büyük bölümünde arka planda kaldı. Ara sıra pompalanan birkaç orta seviye altcoin olmasına rağmen, çok da fazla hareket olmadı.

Ancak bu, kripto lideri olan Bitcoin’in fiyatının yükselişe geçmesiyle daha iyiye doğru gelişebilir.  Özellikle altcoin piyasa değeri, 900 milyar dolarlık alt seviyeden bir toparlanma gösteriyor gibi görünüyor.

Altcoin’lerin genel endeksi, oyunda alt sezon belirtisi göstermese de, önemli bir destek bariyerini test ediyor.

Altcoin Sezon Endeksi’nin 75 işaretinin üzerindeki hareketi, Kasım ayında bir altcoin sezonun başlangıcını işaret edebilir. Bitcoin için 30,000 dolarlık senaryo gerçek olursa kripto para piyasasında olumlu hareketleri görebiliriz.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin