featured

Kripto analistinden uyarı: Yatırımcılar dikkatli olmaya devam etsin, sürprizler yaşanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası toparlanırken bugün Bitcoin 21,000 doların üzerine çıktı.

Truflation’ın ana şirketi Laguna’nın CEO’su Stefan Rust, pazarın hâlâ yeni satışlar ile karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bugün bazı kazançlar gördü. Son 24 saat içinde %3,3 oranında artış yaşadı 21,250 dolara kadar yükseldi. Bu hareketi ile birlikte Bitcoin, geçtiğimiz haftalardaki kayıplarının bir kısmını geri aldı ve şu anda bu haftanın en düşük seviyesinden %4 daha yüksek.

kripto para

Bitcoin’in yükselişini diğer altcoin’ler de takip etti. Piyasa lideri olan Ethereum son 24 saatte %8 oranında değer kazanırken, BNB %6, XRP %13 ve Solana ise %11 oranında artış kaydetti.  Aşağıdaki ısı haritasında gösterildiği gibi, daha geniş kripto piyasası büyük ölçüde yeşil işlem görüyor.

Peki bütün bunlar piyasadaki kötü günlerin artık geride kaldığı anlamına mı geliyor? Bir analiste göre böyle olmayabilir.

Uzman yorumlarını aktardı

Truflation’ın ana şirketi olan Laguna’nın CEO’su Stefan Rust, dibe çökmeden önce piyasanın daha fazla acı çekebileceğini söylüyor. Fed’in enflasyon ve sonuçta ABD’nin resesyondan kaçınması pek olası değil.

Görünümün “daha yapışkan ve sakatlayıcı bir durum” sunduğunu ve Bitcoin’in kısa vadede yeni satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bu yorum, 17,600 dolar ile en düşük seviyelere düşüldükten sonra yeniden 20,000 doların üstüne çıkılmasının ardından geldi. Rust, bu konuda şunları söyledi:

Bitcoin’in çarşamba günü 20,000 doların altına düşmesi, tüm pazarlarda olmasa da kripto pazarlarında hâlâ çok daha fazla acı yaşanabileceğini gösteriyor.

Yatırımcılar hâlâ yüksek kaldıraçlı işlem yapıyor

Rust’a göre, kripto pazarındaki daha fazla olumsuzluk, birçok proje için daha fazla risk oluşturuyor.

Son zamanlardaki kargaşa, bazı büyük oyuncuları büyük tasfiyelerle çöküşün eşiğine getirdikten sonra CEO, piyasadaki başka bir düşüşün kripto para birimlerine olan güveni sarsacağına inanıyor.

Daha sonra ne olabileceğine gelince Rust, birçok yatırımcının hâlâ yüksek kaldıraçlı işlem yaptığını ve bunun şu an için çok riskli olduğuna dikkat çekti. Bu durum, Terra’nın çöküşü sırasında ortaya çıkanlara benzer bir başka kitlesel satış ayağına yol açabileceğine inanıyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin