Kripto analisti Bitcoin ayı trendini ve yatırımcıların neden büyük resme odaklanması gerektiğini açıklıyor

Kripto analisti Bitcoin ayı trendini ve yatırımcıların neden büyük resme odaklanması gerektiğini açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir kripto analisti olan Lark Davis yakın tarihli bir YouTube videosunda Bitcoin pazarını kilit direnç noktalarını kırmaktan alıkoyan durumu açıkladı.

Hisse senedi piyasası etkisi

Ona göre, Bitcoin piyasası ABD hisse senedi piyasası tarafından aşağı çekiliyor. S&P 500 ve Bitcoin arasında güçlü bir korelasyon var. Son fiyat verilerine göre, S&P 500 tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 7, Bitcoin ise tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 40 düştü.

Hisse senedi piyasası, değerini olumsuz etkileyen faktörlerden etkilendiği sürece, Bitcoin piyasası da aynı eğilimde etkiye cevap verecektir. Bunun nedeni Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (Bitcoin ETF), kurumsal katılım ve diğerleri. Kurumsal yatırımcılar genellikle hisse senedi piyasasının performansına dayalı kararlar alırlar ve bir kez titrek göründüğünde Bitcoin piyasasından çıkarlar.

Bitcoin ve FED

Davis, insanların şu anda ABD Merkez Bankası‘nın yaptıklarından korktukları için satış yaptıklarını da iddia ediyor. Federal Rezerv’in faiz oranını bu yıl muhtemelen üç defa artırması bekleniyor (0,25’ten yüzde 1’e). Bu, şu andakine benzer bir seviyede kalırsa, enflasyonu açıklayan negatif bir reel oran olacaktır. Enflasyonun faiz oranlarını geçmesinin ve yaklaşan daralma sürecinin piyasada paniğe yol açtığını ifade etti.

Galaxy Investment Partners’ın şu anki CEO’su Mike Novogratz’a göre ise  Bitcoin bir miktar satın alma desteği alıyor:

Russell endeksi büyük desteği kırdı ve bugünkü teslimiyet bunun kırıldığını doğruladı. Bu artık bir ayı piyasası. Piyasanın üzerinde 1,2 trilyon kötü hisse senedi var.

Hisse senetleri tabanı bulana kadar kripto paranın toparlanmakta zorlandığını da sözlerine ekledi:

Bununla birlikte, kripto zaten iyi bir satış yaptı ve bir miktar satın alma desteğiyle karşılaşıyor. Davis, bu piyasa eğiliminin 2021 ortalarının tekrarı olduğuna inanıyor.

Çok sayıda medya organı Korku, Belirsizlik ve Şüphe (FUD), yasaklar ve baskı servis ediyor. FED FUD’u, yeni Çin FUD’udur. Ona göre korku seviyesi yüksek ve herkes yüzde 90’lık bir düşüş bekliyor.

Büyük resmi görmek

Mevcut piyasa durumuna rağmen Davis, piyasa için endişelenmediğini, ancak sürekli olarak kâr elde ettiğini söylüyor.

Ayrıca, devreye giren büyük bir nesiller arası servet transferi var. Ona göre, geleneksel portföyler yüzde 40 tahvil ve yüzde 60 hisse senedine sahipken, y kuşağı portföyleri yüzde 40 Bitcoin ve yüzde 60 hisse senedine sahip. Verim ve getiri arayışı içinde kripto varlık ekosistemine gelen bir likidite seli var.

Davis, Bitcoin’in son derece volatil olmasına rağmen tahvillere kıyasla zamanla iyi bir getiri sağladığını belirtti.

Tahviller bir şakadır. Bitcoin satın almak ve elinde tutmak, tahvil ve nakit alıp tutmaktan daha güvenli bir yatırımdır.

Kripto kullanıcılarının sayısının 2021’de 100 milyondan 300 milyona neredeyse üç katına çıktığını belirtmek gerekir. Benzer bir büyümeyle, kripto kullanıcıları yıl sonuna kadar 1 milyara yakın olabilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin