Kripto analisti:
Kripto analisti: "ABD TÜFE verilerinin ardından Bitcoin 25.000 dolara ulaşacak!"

Kripto analisti: “ABD TÜFE verilerinin ardından Bitcoin 25.000 dolara ulaşacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 21.500 doların altına düştüğü için yatırımcılar ve balina adreslerinin artan ilgisine tanık oldu. Sonuç olarak, Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde 21.460 dolara düştükten sonra yaklaşık %2 arttı.

Yatırımcılar Ocak ayı için ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini beklerken, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanacak olan TÜFE öncesinde önemli makroekonomik faktörler sakinleşiyor. ABD Hazine getirileri, petrol fiyatları ve ABD Dolar Endeksi (DXY) önemli ölçüde yükseldikten sonra şimdiden düşmeye başladı.

10 yıllık Hazine getirisi, yaklaşık 2 baz puan düştükten sonra %3.369’da işlem görüyor. 2 yıllık Hazine tahvil faizi de yaklaşık 2 baz puan düşerek %4.509 oldu.

Bu arada, ABD hükümetinin Stratejik Petrol Rezervinden daha fazla ham petrol çıkarmayı planlamasının ardından petrol fiyatları da Salı günü düştü.

ABD Dolar Endeksinin zayıf kalması Bitcoin fiyatının biraz toparlanmasına yardımcı oldu. Önemli makroekonomik faktörler düşmeye başladığından, son saatlerde kripto pazarında bir toparlanma görüldü. ABD Dolar Endeksi (DXY), geçen hafta 103,50’nin üzerine çıktıktan sonra bugün %0,32 düşerek 102,96’ya geriledi.

ABD’de Ocak ayı enflasyon oranın %6,2 olması bekleniyor ve beklenti gerçekleşirse geçen yılın Ekim ayından bu yana kaydedilen en düşük seviye olacak. Enflasyon Aralık ayında önemli ölçüde düşerek %7,1’den %6,5’e geriledi. JPMorgan ticaret masası, %6,3’ün altına düşüşün piyasayı %2,5-3 yukarı çekeceğini tahmin etti.

Bitcoin fiyatı yükselecek mi?

Bitcoin fiyatı Ocak ayında %40’ın üzerinde bir ralli kaydetti. Yatırımcılar, azalan enflasyon ve güçlü istihdam verileri arasında piyasadaki toparlanmanın devam etmesini umuyor.

BTC fiyat artışı, ABD düzenleyicilerinin kripto baskı planları arasında daha geniş bir pazar toparlanmasına yardımcı olacak. Kripto analisti, ABD TÜFE verilerindeki düşüşün ardından 25 bin dolara doğru bir artış öngörüyor. BTC fiyatı şu anda 21.822 dolardan işlem görürken, Ethereum fiyatı şu anda son 24 saatte %2 artışla 1.508 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin