Kripto alanındaki iki lider, şeffaflık için güçlerini birleştiriyor!
Kripto alanındaki iki lider, şeffaflık için güçlerini birleştiriyor!

Kripto alanındaki iki lider, şeffaflık için güçlerini birleştiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto alanındaki iki lider, şeffatlık için güçlerini birleştiriyor!  borsaların şeffaflık sunmasını sağlamak için güçlerini birleştiriyor. Binance CEO’su CZ’ye kripto alanındaki iflas sorunlarıyla mücadele etmek için fon oluşturmaya hazırlanıyor. Çin merkezli ünlü kripto gazetecisi Collin Wu (@wublockchain on Twitter), Changpeng Zhao, CZ (Binance CEO’su) ve Vitalik Buterin’in (Ethereum CEO’su ve kurucu ortağı) yeni bir projede işbirliği yapacaklarını açıkladılar. Ona göre, Binance şefi tarafından yakın zamanda düzenlenen “bana her şeyi sor“ oturumu sırasında yeni projeden haberdar oldu.

Kripto piyasasının iki lideri yeni planları uygulamaya koymak istiyor. CZ, bu kavramın yaratıcısıydı ve FTX borsasının dramatik çöküşünün ardından diğer borsaları da aynı şeyi yapmaya teşvik etti. FTX, bağlı ticaret şirketi Alameda Research’ün mevcut kripto kışında FTX’in müşteri fonlarını kaybetmesinin ardından çöküş yaşadı.

Geçen hafta FTX’in Alameda müşterilerinin mevduatlarını ticaret amacıyla ödünç verdiğini ortaya çıktı. CZ, kripto borsalarının müşterilerinin mevduatlarını kişisel amaçlar için kullanmadıklarını kanıtlamak için rezerv kanıtı fikrini öneriyor. CZ, bu yeni projenin ayrıntılarını açıklamasa da, fikri deneyen ilk borsanın Binance olacağını söyledi.

Binance, en iyi kripto şirketleri için kurtarma fonu kuruyor

Bu arada Binance CEO’su Pazartesi günü, Binance’in önde gelen kripto firmaları için bir kurtarma fonu oluşturacağını söyledi. CZ, tweet’inde fonun şu ya da bu nedenle likidite sorunlarından dert yanan projeler için yardım sunacağını bildirdi. CZ bu kategoriye uyan projelerin Binance Labs ile iletişime geçmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca kripto balinalarının, yeni oluşan endüstriye katkıda bulunmaları gerektiğini belirtti.  TRON’un kurucusu Justin Sun, yeni girişime desteğini çoktan dile getirdi. Ancak TRON kurucusu, desteğiyle ilgili ayrıntıları açıklamadı.

Geleneksel finansta mevduat sigortası, Zhao’nun önerisine en yakın olanıdır. Kripto paralar için devlet desteği olmadığı düşünülürse, bu oldukça olumlu bir gelişme. Yorum yapanlardan biri, FTX’in bu fon için uygun olup olmayacağını sordu. Ancak Binance CEO’su, “yalancılar veya dolandırıcıların” bu tür fonlar için uygun olmayacağını söyledi.

Binance daha önce FTX borsası satın almayı teklif etmiş ve hatta bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzalamıştı. Bu bağlayıcı olmayan anlaşma, uygun gördükleri herhangi bir nedenle anlaşmadan çekilmelerine izin verir. Yine de, FTX çökmesinin tüm sonuçlarına ilişkin hâlâ bir netlik bulunmuyor.

Bu arada, birçok kripto firmasının platformları, platformlarında aldıkları agresif para çekme taleplerinden şikayet ediyor. Crypto.com ve BlockFi, FTX çöküşünden sonra normalden daha yüksek para çekme talepleri yaşadıklarını kamuoyuna açıklayan iki önemli firmadır.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin