featured

Kripto para piyasası toparlanma belirtileri gösterirken, 2023 yılı yatırım için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası zorlu bir 2022 yılını geride bırakırken, yeni yılda toparlanma belirtileri göstermeye başladı. Ancak yatırımcıların korkusu hâlâ tam olarak geçmiş değil.

Piyasa liderleri olan Bitcoin (BTC %9,09) ve Ethereum (ETH %6.22) ulaştıkları tüm zamanların en yüksek değerlerinden yaklaşık %70 oranında düşüş yaşadılar. En gözde altcoin’lerden olan Cardano ve Solana ise %90’lık bir değer kaybı gerçekleştirdiler.

Şu anda piyasa konusunda gerginseniz, yalnız değilsiniz. Peki, yatırım yapmaya devam etmeli misin? İşte, 2023’te kripto paralara yatırım yapmak için 3, yapmamak için ise 1 neden.

Neden şu anda akıllı bir satın alma fırsatı olabilir?

1.Fiyatlar dibe vurdu

Bitcoin zirveye ulaştığında 70,000 dolarda iken Ethereum ise yaklaşık 5,000 dolar değerindeydi.  Bugün ise Bitcoin 23,000 dolar civarında iken Ethereum da 1,650 dolar civarında işlem görüyor.

kripto para

Kriptoya yatırım yapmak için daha uygun bir zaman arıyorsanız, şu andan daha iyi bir şansınız olmayabilir. Piyasa şu anda esasen temizleniyor ve bu yüzden düşük fiyatlardan satın alma ihtimalini değerlendirmek isteyebilirsiniz.

2.Kazançlarınız yüksek olabilir

Tabii ki kimse kripto piyasasının düzelip düzelmeyeceğini kesin olarak bilmiyor. Bununla birlikte, bunun gibi gerilemeler bu sektörde nadir değildir. Büyük kripto para birimleri geçmişte daha kötü durumlarla karşılaştı.

Örneğin, 2018’de Ethereum’un fiyatı yıl boyunca yaklaşık %95 oranında bir düşüş yaşadı. Eğer o zaman en düşük seviyesinde iken yatırım yapmış olsaydınız 3 yıl içinde yaklaşık %4,500’lük bir kâr elde etmiş olurdunuz.

Yine de, piyasanın geleceği hâlâ belirsiz. Yeniden 2020-2021 yıllarında gerçekleşen hareketlere benzer başka bir ralli görebileceğimiz kesin değil. Ancak kripto para birimleri yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasa bile, en düşük fiyatlara yatırım yaparsanız nispeten küçük bir yükseliş bile yine de kazançlı olabilir.

3.Yatırım yapmadığınız için pişman olabilirsiniz

Kripto spekülatif bir yatırımdır. Bu nedenle kimse – uzmanlar bile – onun uzun vadede nasıl ilerleyeceğini bilemez. Başarısız olsa da, dünyayı da değiştirebilir.

Yatırım yapıp yapmayacağınıza karar verirken, şu seçeneklerden hangisine daha çok pişman olacağınızı düşünün: şimdi yatırım yapıp kripto başarısız olursa para kaybedersiniz veya yatırım yapmaz ve başarılı olursa hayatınızın yatırımını kaçırırsınız.

Açık olmak gerekirse bu, her şeyi yapmanız ve sahip olduğunuz her parayı  kriptoya yatırmanız gerektiği anlamına gelmez. Herhangi bir yatırımda olduğu gibi, akıllıca satın almak ve yalnızca karşılayabileceğiniz kadar yatırım yapmak önemlidir. Ancak bazı insanlar için, bu riski almamanın pişmanlığından kaçınmak için biraz parayı riske atmaya değer.

Neden yatırım yapmamalısınız?

1.Riskten kaçınan bir yatırımcıysanız

Kripto, tüm potansiyeline rağmen önemli miktarda risk de taşır. Şu anda, bu piyasanın başarılı olup olmayacağını bilmek imkansız ve yatırım yaptığınız her şeyi kaybetme şansınız her zaman var.

Ayrıca, bu yatırım aşırı oynaklığıyla ünlüdür. İyi zamanlarda bile mide bulandırıcı iniş çıkışlar yaşayabilir. Tüm yatırımcıların bunu kaldırabilecek bir sabrı yoktur ve bu normaldir. Bu seviyedeki oynaklık yüzünden uykunuzu kaybedeceğinizi biliyorsanız, şimdilik hisse senetlerine bağlı kalmanız daha iyi olabilir.

Kriptonun geleceği belirsizdir ve şimdi yatırım yapmayı seçip seçmemeniz, büyük ölçüde risk toleransınıza ve kişisel tercihlerinize bağlı olacaktır. Ancak bir toparlanma yoldaysa, şu an satın almak için en iyi şanslardan biri olabilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin