Bitcoin ile ödeme
Bitcoin ile ödeme

Kredi kartı ödemelerini kaldırıp Bitcoin ile ödemeye geçtiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hakkında şüpheci yaklaşan kitle, Bitcoin’in yalnızca spekülasyon için kullanıldığını ve gerçek kullanımları olmadığını iddia ederken, New Yorkta bir anaokulu, Kredi kartı ödemelerini kaldırıp Bitcoin ile ödeme ye geçti ve böylece Bitcoin’in uygun ve başarılı bir ödeme yöntemi olabileceğini gösterdi.

Velilerden Bitcoin ile ödeme talebi

Business Insider’a bağlı Flatiron ve SoHo’daki Montessori Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Marco Ciocca tarafından verilen röportajda, birkaç veli’nin öğrenim ücretlerini ödemek için Bitcoin’i talep ettiğini söyledi.

Muhtemelen çok az sayıda bilinçli veli vardı, Bitcoin kullanıcısıyız ve Bitcoin ile ödeme yapabilir miyiz? 

Marco, Bitcoin alanını son birkaç yıldır takip ettiğinden ve ödeme kolaylığı, düşük ücretler ve işlemlerin hızlı olması gibi Bitcoin kullanımının avantajlarından haberdardı. Yönetimin diğer üyeleriyle birlikte Müdür Ciocca, bir ödeme seçeneği olarak Bitcoin’i eklemeye karar verdi.

Kredi kartı komisyonları

Okul Bitcoin’i elinde tutmuyor ve yalnızca klasik para birimini hesabına alabilmek için BTC’yi aracı olarak kullanıyor. Bu nedenle, veliler Bitcoin’in fiyat değişkenliğine maruz kalmıyorlar . Bitcoin işlemleri sırasında işlemler için alınan komisyon % 1 olsa da, kredi kartı şirketleri tarafından alınan ücretlerle karşılaştırıldığında bu oran çok daha makul oluyor.

Bu nedenle, okul kredi kartı ödemelerini kabul etmiyor . Bitcoin’in yanı sıra, okul nakit, çek ve EFT kabul etmektedir.

Evet, yaklaşık % 1 işlem ücreti var, ki bu bazen kredi kartlarında % 2, 3, 4 gibi oranlara çıkabiliyor. Bu gibi nedenlerden dolayı kredi kartıyla ödeme kabul etmek bile okullar için tam bir baş ağrısı.  

Montessori Okulları Bitcoin’İ bir ödeme seçeneği olarak sunmasını duyurmasından sonra, Bitcoin ve Blockchain alanlarına hakim olan kariyer sahibi bir çok veli tarafından beklenen ilgiyi gördü.

cointelegraph

Türkiyede Bitcoin ile ödeme kabul eden yerler / işletmelerin güncel listesini burada bulabilirsiniz. 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin