featured

Kral’ın kim olduğunu hatırlattı: Bitcoin Bam Bam Bam

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 12 kasımda 5.600$ seviyelerine kadar gerilemesi, bazı kesimlerin alaycı gülüşmeleriyle karşılanmıştı. Aynı grup, ellerindeki varlıklarla kripto paraların ATA’sı olan Bitcoin’i yerle bir edebilme hayaliyle yola çıktılar. Bitcoin cephesinden gelen cevap çok da geçikmedi: Kral’ın kim olduğunu hatırlattı: Bitcoin Bam Bam Bam… Bitcoin fiyatındaki düşüş, gelecekteki getirilerin muhtemelen daha büyük olacağına işaret ediyordu, nitekim öyle oldu ve yeni rekor seviyeleri geldi.

Segwit2x, Bitcoin Cash ve Bitcoin bağlantısı

Herşey, Bitcoin ağındaki olası blok boyutundaki güncelleme niyetiyle yola çıkan segwit ekibi, yeteri desteği alamadığında, güncellemenin askıya alındığını duyurmasıyla başladı. Segwit2x, belki de haklı olarak blok boyutlarını büyülterek Bitcoin transfer ücretlerinin ve sürelerinin rahatlamasını sağlayacak bir güncelleme peşindeydi.

Ancak unutulan şey, Bitcoin grupları’nın böyle bir aciliyetinin olmamasıydı. Açık ve net şekilde kimse, Bitcoin’in bu gün itibariyle hayatın her alanında kullanılan bir ödeme yöntemi olması için herhangi bir çaba sarfetmiyorlar.

Kaldı ki, Bitcoin her sektörde, heryerde bir ödeme yöndemi olarak kullanılsa dahi, ellerindeki Bitcoinleri ticaretlerinde kullanarak bozdurmak isteyecek kişi sayısı sanırım çok az olurdu.

Bu gün, Bitcoin’in arz-talebini arttıran en önemli sebebinin kısa süreli alım-satım ve uzun vadeli yatırım olduğunu herkes bilir. Elinizde yalnızca birkaç gün içinde değeri artacak bir varlık varsa siz de bu varlığı gidip takım elbise satın alırken harcamak istemezsiniz elbette.

Segwit2x güncellemesi bu durumda ne aciliyeti olan, ne de ihtiyaç olan bir güncelleme değildi. yeteri desteği alamaması ve askıya alınmasının hemen ardından ise, segwit severler, ellerindeki BTC varlıklarını 01 Ağustos 2017 Ağustos çatalında gerçek nakit bitcoin iddiasıyla ortaya çıkmış Bitcoin Cash’e çevirmeyi yeğlediler.

Ani BTC satışı ve BCH alımı, Bitcoin fiyatı’nın 5.600$ seviyelerine kadar gerilemesine, Bitcoin Cash fiyatının ise yalnızca dakikalarca süren 2.400$ seviyelerine yükselmesine neden oldu. Pump’çıların gözden kaçırdıkları nokta ise, değeri 100 milyar doları aşan bir devin yönünü çevirmeye çalışmalarıydı. Bunun başarılı olması elbetteki beklenemezdi ve nitekim yalnızca birkaç gün sürdü.

Bitcoin yukarı, Bitcoin Cash aşağı

Bitcoin , 12 kasımda 5.600 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra istikrarlı artışını hiç durmadan devam ettirdi, yalnızca 4 gün aradan sonra yeni rekor seviyesine ulaştı ve 1 Bitcoin fiyatı 7.800$ seviyesindeydi. Son 24 saatlik işlem hacmi 4 milyar doları geçen BTC, 130 milyar doları aşarak tüm zamanların en yüksek piyasa değerini gördü.

Bitcoin Cash, Bitcoin savaşının kaybedeni şüphesiz ki BCH oldu. 12 kasımda yalnızca dakikalar süren 2.400 dolarlık rekor seviyesinin ardından istikrarlı bir şekilde düşmeye devam etti ve bu gün 1.000 dolar seviyelerine kadar geriledi.

”Bitcoin Bam Bam Bam” diyerek, yatırımcılarına ve takipçilerine bir kez daha adeta Kral’ın kim olduğunu hatırlattı.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin